Videokamera

Ideen er slett ikke dum. Et bttelite trådløst videokamera med ekstra bred vidvinkel høres kult ut.
forfatter

Canons lille Legria Mini er så lite at det sniker seg lett ned i lommen. Samtidig har det en 6,8 cm stor vippbar pekeskjerm, og integrert trådløs wifi-tilkobling. Det lille videokameraet er rettet mot aktive mennesker som ønsker et kompakt kamera med HD-kvalitet, og som tåler en støyt. Noe actiokamera er det strengt tatt ikke, men Legria mini kan brukes med et robust sprutsikkert hus ikke ulikt GoPro-kameraene.

LEGRIA_mini_SP_V1_BLK_PACK SHOT_FSL

Legria Mini som koster 2790 kr, og er tilgjengelig i september, har integrert stativ slik at man kan sette det fra seg mens det filmer, og det kan også monteres på stativ. Med wifi innebygget kan man overføre innholdet til en app på smartmobilen, for senere opplasting på sosiale medier. Eller strømme opptaket live til et nettbrett eller en smartmobil.

Det er også mulig å vise bilder og video i vanlige nettlesere som Safari eller Internet Explorer.

Med intervallopptak kan man ta et stillbilde eller filme i et halvt sekund, eller med intervaller på fem, ti, tretti sekunder, ett minutt eller ti minutter. Resultatet kan du sette sammen til en intervallvideo med flippbok-effekt.

Man kan også ta opp video i sakte film ta opp med 1/4x hastighet (640 x 360 oppløsning) og 1/2x hastighet (1 280 x 720 oppløsning), for den klassiske slow motion-effekten.

Det er også mulig å ta opp korte videoklipp på to, fire eller åtte sekunder, hver gang man trykker inn utløseren for å ta et stillbilde.

LEGRIA_mini_EU_1_SIL_PACK SHOT_FSL

Fakta:

  • 170° ultravidvinkelobjektiv, 160° på videoopptak
  • Vribar LCD-skjerm og integrert stativ
  • Veksle mellom ultravidvinkel og nærbilde
  • Wi-Fi; direktestrømming og deling
  • Full 1080 HD-opptak
  • HS System: 12,8 MP CMOS, DIGIC DV4
  • Innebygd stereomikrofon, valg av lydscene
  • Retningsregistrering
  • Speilvendt opptak/avspilling
  • Sakte og rask film, intervallopptak

Med et lyssterkt vidvinkelobjektiv på f2.8, og en 1,2/3″ bakbelyst CMOS-bildebrikke med Canons DIGIC DV 4-prosessor, skal bildekvaliteten være på høyde med et vanlig HD-videokamera.

LEGRIA_mini_6_BLK_PACK SHOT_FSL

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.