Proffkompakt

Med Sigma DP Quatrro skiller du deg kraftig ut, det samme kan man si om det tekniske, som er unikt for kameraet
forfatter

Sigmas nye kompakt DP Quattro, bryter med opplest og vedtatt kameradesign, og er det mest radikale kameradesignet vi har sett siden Ricoh GXR.

Men det er ikke bare det uvanlige designet som er unikt for Sigma-kameraet. Det bruker nemlig en Foveon bildebrikke (X3 Quattro), som ikke har vanlige fargede pikslersjikt over lyssensorene på bildebrikken, men i stedet bruker fargefiltre i sjikt som vist på bildet under:

Foveon

De tre sjiktene registerer farger i rødt, grønt og blått, men er ganske unik ved at toppsjiktet har 19,6 megapiksler oppløsning, men de to andre lagene – midten og bunn, har 4,9 Mp hver.

Det gir i følge Sigma høy oppløsning, kombinert med mye raskere bildeprosessering enn på tidligere DP-kameraer.

Sigma-Quattro-DP2-top

Kameraet finnes i tre versjoner. Sigma DP1 Quattro har en fast 19mm f2,8, tilsvarende 28mm på fullformat, mens DP2 Quattro leveres med en 30mm f2,8, tilsvarende 45mm – og til sist har vi DP3 Quattro med en 50mm f2,8 tilsvarende 75mm brennvidde.

Priser og tilgjengelighet er ikke kjent.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.