Proffkompakt

Med Sigma DP Quatrro skiller du deg kraftig ut, det samme kan man si om det tekniske, som er unikt for kameraet
Annonse
Annonse
forfatter

Sigmas nye kompakt DP Quattro, bryter med opplest og vedtatt kameradesign, og er det mest radikale kameradesignet vi har sett siden Ricoh GXR.

Men det er ikke bare det uvanlige designet som er unikt for Sigma-kameraet. Det bruker nemlig en Foveon bildebrikke (X3 Quattro), som ikke har vanlige fargede pikslersjikt over lyssensorene på bildebrikken, men i stedet bruker fargefiltre i sjikt som vist på bildet under:

Foveon

De tre sjiktene registerer farger i rødt, grønt og blått, men er ganske unik ved at toppsjiktet har 19,6 megapiksler oppløsning, men de to andre lagene – midten og bunn, har 4,9 Mp hver.

Det gir i følge Sigma høy oppløsning, kombinert med mye raskere bildeprosessering enn på tidligere DP-kameraer.

Sigma-Quattro-DP2-top

Kameraet finnes i tre versjoner. Sigma DP1 Quattro har en fast 19mm f2,8, tilsvarende 28mm på fullformat, mens DP2 Quattro leveres med en 30mm f2,8, tilsvarende 45mm – og til sist har vi DP3 Quattro med en 50mm f2,8 tilsvarende 75mm brennvidde.

Priser og tilgjengelighet er ikke kjent.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.