Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Unik lysbildeskanner

Digital lagring av lysbilder er tidkrevende og komplisert. Med Brauns smarte lysbildeskanner, skal jobben gå unna på rekordtid. Bare sett inn lysbildemagasinene og sett i gang.

Skrevet av / 23.08.13 - 08:00
Unik lysbildeskanner

Multimag SlideScan 6000 ser ut som en vanlig lysbildefremviser, men er også en skanner. Den skanner lysbildene rett fra lysbilderammene, og kan brukes med de fleste bildemagasinene, også Kodaks trommelmagasiner (CS, Universal, LKM og Paximat).

Man slipper å bale med å plukke ut lysbilderammene, eller enda verre, selve positivet, for å skanne som man må med en flatskanner. I stedet kobler man Braun-skanneren til datamaskinen og starter skanneprogrammet – Silverfast AI Studio. Da kan man skanne og lagre bildene digitalt, med opp til 48 bits fargedybde (milliarder av fargenyanser) og med en optisk oppløsning på 5000 x 5000 punkter per tomme.

Da tar det fire minutter per skanning, men reduserer man til 1800 dpi som er mer enn nok for de fleste, faller skannetiden til 50 sekunder.

Smart og praktisk på samme tid. Det er bare en hake ved Multimag SlideScan 6000: Prisen. Den koster nemlig 1600 Euro, men for en fotoklubb, skole eller et bibliotek, kan det være en god investering, hvis målet er å spare tid på å skanne mange lysbilder.

Braun Multimag SlideScan 6000 Scanner close

Skanneren finnes også under navnet Reflecta DIA 6000, og forhandles av scandiafilm.no.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top