Fototilbehør

Digital lagring av lysbilder er tidkrevende og komplisert. Med Brauns smarte lysbildeskanner, skal jobben gå unna på rekordtid. Bare sett inn lysbildemagasinene og sett i gang.
Annonse
Annonse
forfatter

Multimag SlideScan 6000 ser ut som en vanlig lysbildefremviser, men er også en skanner. Den skanner lysbildene rett fra lysbilderammene, og kan brukes med de fleste bildemagasinene, også Kodaks trommelmagasiner (CS, Universal, LKM og Paximat).

Man slipper å bale med å plukke ut lysbilderammene, eller enda verre, selve positivet, for å skanne som man må med en flatskanner. I stedet kobler man Braun-skanneren til datamaskinen og starter skanneprogrammet – Silverfast AI Studio. Da kan man skanne og lagre bildene digitalt, med opp til 48 bits fargedybde (milliarder av fargenyanser) og med en optisk oppløsning på 5000 x 5000 punkter per tomme.

Da tar det fire minutter per skanning, men reduserer man til 1800 dpi som er mer enn nok for de fleste, faller skannetiden til 50 sekunder.

Smart og praktisk på samme tid. Det er bare en hake ved Multimag SlideScan 6000: Prisen. Den koster nemlig 1600 Euro, men for en fotoklubb, skole eller et bibliotek, kan det være en god investering, hvis målet er å spare tid på å skanne mange lysbilder.

Braun Multimag SlideScan 6000 Scanner close

Skanneren finnes også under navnet Reflecta DIA 6000, og forhandles av scandiafilm.no.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil