Fototilbehør

For mange er undervannsverdenen for fantastisk til ikke å fotografere den. Nauticam har et undervannshus som passer de fleste kameraer.
forfatter

Amerikanske Nauticam har spesialisert seg på undervannshus til kameraer. De lager solide saker som tåler større dybder enn et sprutsikkert kamera makter, og nå har de sannelig et hus til et av våre favorittkameraer også: Sony NEX-6. Som du kan lese testen på her.

NA-NEX6 som undervannshuset kalles, gir fotografen tilgang til alle viktige funsksjoner når det er hermetisk lukket inn i huset. Med NA-NEX6 forsvarlig lukket, kan man dykke ned til 100 meter med kameraet. En del mer altså, en de fire fem meterne de beste kompaktkameraene klarer.

Nauticam-NA-NEX6-underwater-housing-for-the-Sony-NEX-6-Camera1

Undervannshuset kan brukes med et bredt utvalg Sony E-optikk. Som 18-55mm f/3.5-5.6, 30mm f/3.5 makro, 16mm f/2.8, 16mm f/2.8 pancake med FE adapter, eller 16mm f/2.8 med WA adapter. Det kan også brukes med Sonys 10-18mm f/4 WA zoom eller Sonys nye kitobjektiv til NEX-6, 16-50mm f/3.5-5.6  zoomen som kan trekkes sammen og har elektronisk zoom.

Men da trenger man en adapter til undervannshuset, som har plass til det valgte objektivet, og samtidig gir fotografen fokus og zoom på objektivet, fra utsiden av huset.

NA-NEX6 er i salg 15. februar, til 1650 dollar.

Det finnes også andre undervannshus, til en rekke speilreflekser, kompaktkameraer, kompakte systemkamerer og mellomformatkameraer.

De finner du her.

Nauticam-NA-NEX6-underwater-housing-for-the-Sony-NEX-6-Camera2

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.