Kompakt systemkamera

Lumix GF6 er Panasonics minste systemkamera, rettet mot brukere som liker å fotografere, og kan tenke seg trådløs wi-fi og NFC-støtte.
forfatter

For Lumix GF6 har både wi-fi og NFC innebygget. Med wi-fi kan man overføre bilder og video rett til en smartmobil eller nettbrett, for videresending på Facebook, Instagram, eller redigering og visning på en større skjerm. NFC er også trådløs overføring (nærfeltskomunikasjon), men ikke over wi-fi, i stedet kan NFC brukes til filoverføring mellom to enheter som begge har NFC innebygget, ved at de legges over eller ved siden av hverandre for trådløs overføring.

Det er også mulig å vise bilder fra kameraet, trådløst rett på en Panasonic Viera tv.

Kameraet har fått en stor vippbar pekeskjerm med en million piksler, som kan vippes 180 grader, i såkalt selvportrettmodus. Panasonic sier at den nye skjermen er 25 prosent gjerrigere på stømforbruk, har 20 prosent bedre fargereproduksjon, er 13 prosent større enn på forrige modell.

Lumix GF6 har også hybrid autofokus, som kombinerer fase- og kontrastbasert fokus, for raskere og mer presis fokus under varierende lysforhold. Det har også et  retursjeringsprogram som gjør det mulig å fjerne uønskede objekter i bildene, animasjonsprogram (Stop Motion) slik at man kan lage animasjonsfilmer ved å skyte korte sekvenser som settes sammen etterpå til en film.

En ny 16 Mp bildebrikke og prosessor skal gi skarpere bilder med mindre bildestøy, og kameraet som naturligvis kan skyte full 1080/50i HD-video, leveres i sort, hvitt, brunt eller rødt, med en ny Lumix G 14-42mm II zoom, og er i salg i slutten av april.

Fakta:

– 16 Mp CMOS mFT-format
– Ny7 Venus Engine bildeprosessor
– Forbedret multiprosess støydemping
– Hybrid kontrastbasert og fasestyrt AF
– 1.04 Mp vippar 180-graders pekeskjerm
– DNLA, NFC og Wi-Fi-støtte for overføring til Viera TV, smartmobil, nettbrett
– Fjernstyring av kamera fra nettbrett, mobil
– 160-12800 ISO (25600 utvidbar)
– Lukkertider 60-1/4000s
– Opptil 4.2 bps skuddhastighet
– 1920×1080/50i HD-video
– 64.8 x 111.2 x 38.4mm , 323 gr

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.