Kompakt systemkamera

Wi-Fi er det hotteste på kameraer nå, og Samsung NX2000 har både trådløs overføring, og nærfeltskommunikasjon.
forfatter

De fleste har fått med deg at wi-fi betyr at man kan overføre bilder trådløst fra kameraet, men nærfeltskommunikasjon eller NFC, høres mer kryptisk ut. Samsung NX2000 har nemlig nærfeltskommunikasjon. Det betyr at oppsett av trådløs overføring skal være enklere. Man bare holder en smartmobil eller et nettbrett inntil kameraet, aktiverer NFC, og på under sekundet har man et fiks ferdig oppsett som sikrer trådløs overføring.

Ikke noe mer plunder med endeløs knappetasting og passord altså.

Man kan ha mobilen liggende i lommen, og så overføres bildene fra kameraet automatisk.

samsung_nx2000_main

NX2000 blir Samsungs rimeligste systemkamera, og har samme 20 megapiksler APS-C bildebrikke som det mer påkostede NX300. Men her er det en enorm 3,7-tommers pekeskjerm som dekker hele baksiden. Med en oppløsning på 1,15 megapiksler, bør den være sylskarp å titte på bilder med.

Betjeningen er med andre ord rettet nesten utelukkende mot skjermbruk, siden det er få knapper på kameraet.

Kameraet som finnes i flere farger, skal være i salg i mai, norsk pris er ikke kjent, men NX2000 leveres med Adobes programvare Lightroom 4 for bilderedigering. Bare det er et stort pluss, siden den medfølgende programvaren de fleste kameraprodusenter leverer, ofte er mangelfull og kronglete å bruke.

Samsung NX2000 bak

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.