Search
Generic filters

Trådløse systemkameraer

Samsungs NX-serie med kompakte systemkameraer utvides, og alle får trådløs wi-fi kombinert med 20 megapiksler og muligheten for å dele blinkskuddene når som helst.

Hvis man skal lese markedsprognonser som fanden leser bibelen, er det tradisjonelle speilreflekskameraet erstattet av kompakte systemkameraer om få år.

Kanskje er det derfor mange produsenter lanserer flere nye kompakte systemkameraer hvert år. Med unntak for Canon, som ennå ikke eksisterer i det nye segmentet kompakte systemkameraer er blitt. Og som vokser pent hva markedsandeler angår, men ikke i Norge.

Det kan endre seg med Samsungs utvidede satsning på nye modeller, tre faktisk, som alle har trådløs wi-fi tilgang til smartmobilen din, eller direkte opplasting via wi-fi til for eksempel Facebook.

Samsung NX200 har vi allerede testet – testen leser du her – NX210 erstatter 200, men de eneste endringene er trådløs wi-fi på NX210, og en grålakkert topplate. Mot NX200s sobre sorte.

Det 200 gram lette NX1000 er en direkte konkurrent til Sony NEX-C3, Olympus PEN E-PM3 og Nikon 1 J1.

Se testen her.

Men foruten 20,3 megapiksler bildebrikke, har NX1000 trådløs tilgang for opplasting og deling av bilder.

Enten man er tilkoblet et trådløst nettverk, eller bruker smartmobilen for nettverkstilgang. For det er nemlig mulig å bruke mobilen som modem, så og si, for å få bildene fra kameraet på nett.

NX1000 som levere med en 20-50mm zoom for 5500 kroner i juni en gang, leveres i sort eller hvitt, med blits, og er enkel å bruke for nybegynneren.

Men entusiastene vil kanskje rette blikket mot NX20. En ny utgave av NX10/11, også denne med wi-fi, men her er funksjonsnivået, antall programmerbare knapper og muligheter mye større.

NX20 har et klassisk, men kompakt systemkameradesign. Også her er det full wi-fi støtte, men også vippbar AMOLED-skjerm, 1,4 Mp LCD-søker, og integrert blits, 1/8000s sekund som korteste lukkertid – og forbedret ergonomi.

Kameraet har flere forbedringer, kjappere autofokus, iFN-funksjonen som gir kjapp og intuitiv tilgang til de mest nødvendige funksjoner, med et tastetrykk.

NX20 koster 8100 kroner for bare huset, mens settet med  18-55mm koster 9000 kr. Sistnevnte er tilgengelig i mai, mens bare hus er i butikkene i løpet av juni.

Med blant annet integrert søker, kan NX20 se ut som det mest interessante kameret for entusiastene. Det legger seg i samme spor som Sony NEX-7 og Olympus OM-D EM-5, begge med integrert søker og høyt funksjonsnivå.

Dyptgående spesifikasjoner finnes på samsung.no.

Test skal vi komme tilbake til, så snart de nye kameraene er tilgjengelige.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.