Trådløse systemkameraer

Samsungs NX-serie med kompakte systemkameraer utvides, og alle får trådløs wi-fi kombinert med 20 megapiksler og muligheten for å dele blinkskuddene når som helst.

Hvis man skal lese markedsprognonser som fanden leser bibelen, er det tradisjonelle speilreflekskameraet erstattet av kompakte systemkameraer om få år.

Kanskje er det derfor mange produsenter lanserer flere nye kompakte systemkameraer hvert år. Med unntak for Canon, som ennå ikke eksisterer i det nye segmentet kompakte systemkameraer er blitt. Og som vokser pent hva markedsandeler angår, men ikke i Norge.

Det kan endre seg med Samsungs utvidede satsning på nye modeller, tre faktisk, som alle har trådløs wi-fi tilgang til smartmobilen din, eller direkte opplasting via wi-fi til for eksempel Facebook.

Samsung NX200 har vi allerede testet – testen leser du her – NX210 erstatter 200, men de eneste endringene er trådløs wi-fi på NX210, og en grålakkert topplate. Mot NX200s sobre sorte.

Det 200 gram lette NX1000 er en direkte konkurrent til Sony NEX-C3, Olympus PEN E-PM3 og Nikon 1 J1.

Se testen her.

Men foruten 20,3 megapiksler bildebrikke, har NX1000 trådløs tilgang for opplasting og deling av bilder.

Enten man er tilkoblet et trådløst nettverk, eller bruker smartmobilen for nettverkstilgang. For det er nemlig mulig å bruke mobilen som modem, så og si, for å få bildene fra kameraet på nett.

NX1000 som levere med en 20-50mm zoom for 5500 kroner i juni en gang, leveres i sort eller hvitt, med blits, og er enkel å bruke for nybegynneren.

Men entusiastene vil kanskje rette blikket mot NX20. En ny utgave av NX10/11, også denne med wi-fi, men her er funksjonsnivået, antall programmerbare knapper og muligheter mye større.

NX20 har et klassisk, men kompakt systemkameradesign. Også her er det full wi-fi støtte, men også vippbar AMOLED-skjerm, 1,4 Mp LCD-søker, og integrert blits, 1/8000s sekund som korteste lukkertid – og forbedret ergonomi.

Kameraet har flere forbedringer, kjappere autofokus, iFN-funksjonen som gir kjapp og intuitiv tilgang til de mest nødvendige funksjoner, med et tastetrykk.

NX20 koster 8100 kroner for bare huset, mens settet med  18-55mm koster 9000 kr. Sistnevnte er tilgengelig i mai, mens bare hus er i butikkene i løpet av juni.

Med blant annet integrert søker, kan NX20 se ut som det mest interessante kameret for entusiastene. Det legger seg i samme spor som Sony NEX-7 og Olympus OM-D EM-5, begge med integrert søker og høyt funksjonsnivå.

Dyptgående spesifikasjoner finnes på samsung.no.

Test skal vi komme tilbake til, så snart de nye kameraene er tilgjengelige.

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Ny Nord N-serie er de billigste mobilene fra OnePlus til dato.
Denne håper vi blir en realitet, for se så søt den er.
Hold armen i ro og spar plass på skrivebordet med ergonomisk trackball.
I dag slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Både Marantz, Denon og Yamaha receivere med HDMI 2.1 får svart skjerm med den nye Xbox gjennom HDMI.
Serial 1-elsykkelen er "Powered by Harley-Davidson" og er samtidig en hyllest til selskapets første motorsykkel fra 1903.
Den bærbare Beolit 20 har trådløs lading og lang batteritid.
Den svenske nettbutikken åpnet i natt.
Harman Kardon gir deg et trådløst anlegg med mange tilkoblinger.
Kan revolusjonere bildeopplevelsen fra VR-briller.
For å redusere kjøretrøtthet tar Jaguar Land Rover i bruk høyteknologisk støykansellering fra Silentium.
Vi holder på å teste Hyundai Kona med lydanlegg fra selveste KRELL.
Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.