Trådløs og lyssterk kompakt

Samsung EX2F er et uhyre spennende kamera. Med trådløs nettilgang, lysstyrke f1,4 og 24mm vidvinkelzoom, er det som musikk i ørene for fotoentusiuaster.

Utvalget av såkalte proffkompakter vokser. Nylig slapp Sony RX100 med 1-tommers bildebrikke, tidligere har Canon, Nikon, Panasonic, FujiFilm og Olympus, strukket strikken for hvor høy bildekvalitet det er mulig å klemme ut av et kompaktkamera.

Skarp optikk, høy lysstyrke, manuell kontroll og råfilopptak kjennetegner de såkalte proffkompaktene. Som forgjengeren EX1 har EX2F også skarp optikk med ekstrem vidvinkel.

Objektivet strekker seg fra 24mm vidvinkel, til 80mm portrettele. Lysstyrken på 24mm er f1,4, en blender som slipper drøyt 3,5 ganger mer lys inn, enn blender 2,8. Zoomer man inn til 80mm, ender man på f2,7, svært bra og her er det bare Olympus XZ-1 som er i nærheten av tilsvarende lysstyrke.

Kameraet har en 1/1,7-tommers BSI CMOS bildebrikke på 12 megapiksler, og gir fotografen full kontroll over eksponering, lysmåling og nær sagt alle av de mange funksjonene EX2F er utstyrt med.

Som trådløs tilgang til nett, hvor man kan laste opp bilder til Facebook eller Picasa, ta sikkerthetskopi av bildene på nett, eller overføre dem til nærmeste wi-fi-tilkoblede datamaskin. Man kan også bruke en smartmobil som trådløs søker, og fjernkontoll, og se det samme kameraets objektiv ser, og ta bildet med pekefingeren på smartmobilens skjerm.

AMOLED-skjermen er vri- og vippbar, men er ikke en pekeskjerm. Det har full 1080p HD-video, ISO-følsomhet opp til 12800 ISO, og både digital og optisk bildestabilisator.

Samsung EX2F, er i butikkene i september til 4000 kr.

Korte fakta om EX2F:

  • 12,4 Mp BSI CMOS bildebrikke
  • ISO 80- 12800
  • 24-80mm zoom
  • Maksimal blenderåpning f1,4-2,7
  • Full HD 108op
  • Digital og optisk bildestabilisator
  • Integrert trådløs Wi-Fi tilkobling
  • 7,6 cm vri- og vippbar AMOLED-skjerm

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.
Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Ifølge flere kilder har Samsung ingen planer om en Galaxy Note 21. Note-serien skal erstattes av Galaxy Z Fold 3.
HBO Nordic tar "en dansk en" - lanserer snart sin første danske serie.
Den taiwanske produsenten av mopeder og motorsykler vil avduke sin KYMCO F9 elektriske scooter på torsdag.
Serien består av seks episoder og er basert på den kritikerroste podcasten Equinox 1985 av Tea Lindeburg og har blant andre Danica Curcic (Broen, Kriger) og Lars Brygmann (Dicte) på rollelisten.
Nå vil også B&O være med i 48-tommer klubben!