Proffkompakt

Samsung EX2F er et uhyre spennende kamera. Med trådløs nettilgang, lysstyrke f1,4 og 24mm vidvinkelzoom, er det som musikk i ørene for fotoentusiuaster.
Annonse
Annonse
forfatter

Utvalget av såkalte proffkompakter vokser. Nylig slapp Sony RX100 med 1-tommers bildebrikke, tidligere har Canon, Nikon, Panasonic, FujiFilm og Olympus, strukket strikken for hvor høy bildekvalitet det er mulig å klemme ut av et kompaktkamera.

Skarp optikk, høy lysstyrke, manuell kontroll og råfilopptak kjennetegner de såkalte proffkompaktene. Som forgjengeren EX1 har EX2F også skarp optikk med ekstrem vidvinkel.

Objektivet strekker seg fra 24mm vidvinkel, til 80mm portrettele. Lysstyrken på 24mm er f1,4, en blender som slipper drøyt 3,5 ganger mer lys inn, enn blender 2,8. Zoomer man inn til 80mm, ender man på f2,7, svært bra og her er det bare Olympus XZ-1 som er i nærheten av tilsvarende lysstyrke.

Annonse

Kameraet har en 1/1,7-tommers BSI CMOS bildebrikke på 12 megapiksler, og gir fotografen full kontroll over eksponering, lysmåling og nær sagt alle av de mange funksjonene EX2F er utstyrt med.

Som trådløs tilgang til nett, hvor man kan laste opp bilder til Facebook eller Picasa, ta sikkerthetskopi av bildene på nett, eller overføre dem til nærmeste wi-fi-tilkoblede datamaskin. Man kan også bruke en smartmobil som trådløs søker, og fjernkontoll, og se det samme kameraets objektiv ser, og ta bildet med pekefingeren på smartmobilens skjerm.

AMOLED-skjermen er vri- og vippbar, men er ikke en pekeskjerm. Det har full 1080p HD-video, ISO-følsomhet opp til 12800 ISO, og både digital og optisk bildestabilisator.

Samsung EX2F, er i butikkene i september til 4000 kr.

Annonse

Korte fakta om EX2F:

  • 12,4 Mp BSI CMOS bildebrikke
  • ISO 80- 12800
  • 24-80mm zoom
  • Maksimal blenderåpning f1,4-2,7
  • Full HD 108op
  • Digital og optisk bildestabilisator
  • Integrert trådløs Wi-Fi tilkobling
  • 7,6 cm vri- og vippbar AMOLED-skjerm

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Leicas 28mm APO-Summicron for fullformat er her.
Kompakt og lett med stor rekkevidde
Negative kommentarer renner inn etter trøbbel med forhåndsbestillingen av IONIQ 5.
Kjapp deg om du ønsker James Bonds kamera.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Volkswagen ID.4 har ankommet norske forhandlere. Vi har tatt en rask titt - og lytt - på infotainment-systemet!
Canon oppgraderer EOS M50 Mark II med flere videofunksjoner.
Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.