Search
Generic filters

Trådløs Nikon D3200 med 24 Mp

Med Nikon D800s 36 megapiksler satte Nikon rekord. Nå gjør de det igjen med D3200, som stiller med 24 Mp i nybegynnerklassen. Og trådløs wi-fi-modul.

Kameraet i seg selv er ikke trådløst. Som Samsungs nye NX-modeller med integrert wi-fi. Til D3200 må man sette på en wi-fi-modul, som plasseres i en tilbehørskonakt på siden. Ikke den mest praktiske løsningen, men da har man i det minste trådløs tilgang når man trenger det.

D3200 er bygget på D3100, men her har man lagt inn en ny 24,2 megapiksler bildebrikke, 1080p/24fps HD-video, og økt oppløsningen på skjermen fra 230.000 til 920.000 punkter.

Med WU-1s, som wi-fi modulen heter, kan man sende bilder fra kameraet til en smartmobil med en Nikon-app innstallert.

Bildene som lastes opp til mobilen, kan deretter sendes videre med e-post, eller deles på sosiale medier som Facebook.

Akkurat som man kan med et Samsung NX1000, NX210 og NX20, men der er altså wi-fi-modulen integrert i kameraet.

Det skal også være mulig å styre kameraets utløser med mobilappen, som i første rekke kommer for Android-mobiler, med iOS-appen noe senere.

Man kan også bruke skjermen på mobilen, som søker for kameraet, som har fått en egen wi-fi-meny, hvor man setter opp innstillingene for trådløs overføring.

Kameraet vil koste 5.790 kroner med Nikkor 18-55mm f3,5-5,6 VR zoom, mens WU-1a wi-fi adapteren koster 459 kroner. Det vil også finnes med 18-105mm f3,5-5,6 VR zoom, og kun som kamerahus (4.990 kr).

Kameaet er i butikkene i mai, det samme er det nye AF-S Nikkor 28mm F1.8 G til 5.790 kroner, en vidvinkel som passer alle Nikons D-kameraer. også fullformatkameraer. På et D3200 tilsvarer brennvidden 42mm, sammnlignet med fullformat 24 x 36 mm bildeflate.

Objektivet har 11 elementer i 9 grupper, Nano Crystal optisk belegg for å dempe strølys, og Nikons stillegående SWM fokusmotor.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
4 kommentarer

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.