Systemkamera

Med Nikon D800s 36 megapiksler satte Nikon rekord. Nå gjør de det igjen med D3200, som stiller med 24 Mp i nybegynnerklassen. Og trådløs wi-fi-modul.
Annonse
Annonse
forfatter

Kameraet i seg selv er ikke trådløst. Som Samsungs nye NX-modeller med integrert wi-fi. Til D3200 må man sette på en wi-fi-modul, som plasseres i en tilbehørskonakt på siden. Ikke den mest praktiske løsningen, men da har man i det minste trådløs tilgang når man trenger det.

D3200 er bygget på D3100, men her har man lagt inn en ny 24,2 megapiksler bildebrikke, 1080p/24fps HD-video, og økt oppløsningen på skjermen fra 230.000 til 920.000 punkter.

Med WU-1s, som wi-fi modulen heter, kan man sende bilder fra kameraet til en smartmobil med en Nikon-app innstallert.

Bildene som lastes opp til mobilen, kan deretter sendes videre med e-post, eller deles på sosiale medier som Facebook.

Akkurat som man kan med et Samsung NX1000, NX210 og NX20, men der er altså wi-fi-modulen integrert i kameraet.

Det skal også være mulig å styre kameraets utløser med mobilappen, som i første rekke kommer for Android-mobiler, med iOS-appen noe senere.

Man kan også bruke skjermen på mobilen, som søker for kameraet, som har fått en egen wi-fi-meny, hvor man setter opp innstillingene for trådløs overføring.

Kameraet vil koste 5.790 kroner med Nikkor 18-55mm f3,5-5,6 VR zoom, mens WU-1a wi-fi adapteren koster 459 kroner. Det vil også finnes med 18-105mm f3,5-5,6 VR zoom, og kun som kamerahus (4.990 kr).

Kameaet er i butikkene i mai, det samme er det nye AF-S Nikkor 28mm F1.8 G til 5.790 kroner, en vidvinkel som passer alle Nikons D-kameraer. også fullformatkameraer. På et D3200 tilsvarer brennvidden 42mm, sammnlignet med fullformat 24 x 36 mm bildeflate.

Objektivet har 11 elementer i 9 grupper, Nano Crystal optisk belegg for å dempe strølys, og Nikons stillegående SWM fokusmotor.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Take off for Sonys droneprosjekt
Det nye selskapet har overtatt kameradivisjonen til Olympus.
På tide å tenke Leica for video også.
Adobe slipper Lightroom for Apples nye Mac-er med M1-prosessor.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?
Når lanseringsfesten holdes på nett, så kan man like så godt gjøre det ekstravagant.
Renault ikoniske småbil blir elektrisk, men du må vente på den.
Suksessforfatteren bak "Bosch" kommer med ny serie på Netflix.
Acers chromebook-nyheter har mer kraft enn mange PC-bærbare.
Dårlig batteri på Sonos Move? Nå kan du skifte det selv.
Samsungs nye trådløse ørepropper kommer med intelligent aktiv støyreduksjon.
Likt som i fjor kommer årets Samsung Galaxy S-serie i tre forskjellige utgaver: Galaxy S21, Galaxy S21+ og Galaxy S21 Ultra.
Sonys enorme videovegg kommer nok ikke inn i stua med det første, men det kan godt hende du får se den i aksjon likevel!
Forsterker kampen mot Sonos, med Sound Bar 550.
Anvendelig 35mm for Sony fullformat