Blits

Nikonn SB-910 er den nye toppmodellen, tilsynelatende lik forgjengeren, men med noen ikke ubetydelige oppgraderinger.
forfatter

Den kraftige blitsen ser stort sett ut som forgjengeren gjør, men SB-910 har fått et redesignet grensesnitt og en mer solid konstruksjon.

Skjermmenyene ligner nå mer på de i SB-700, og skal være enklere å bruke slik at man hurtigere skal kunne gjøre innstillinger. Med færre knappetrykk.

Blitsen skal være mer effektiv og bruke mindre strøm, og sikret mot overheting med noe Nikon kaller Thermal Cut-Out function. Nå kjører den gjennom blitssekvensen i kontinuerlig modus slik at man kan ta bildene med blits, bare med forsinket oppladetid, sammenlignet med tidligere, hvor strømmen kuttes når blitsen blir for varm.

Nytt er også at blitsen kjenner hvilket av fargefilterne som er montert foran reflektoren, slik at hvitbalansen justeres til fargen på det varmebestandige filteret.

Blitsen er i butikkene i mitden av desember, og koster 3.990 kroner. Den passer alle Nikon speilreflekskameraer, samt Nikon P7000 og P7100.

Korte fakta:

  • Profesjonell i-TTL-blits (intelligent TTL): kompatibel med digitale speilreflekskameraer for FX- og DX-formatet. Som en del av Nikon Creative Lighting System gir det deg full kontroll over blitsbelysningen.
  • Sentrert, jevnt og standard belysningsmønster: Med innstillingen Sentrumsdominert konsentreres lyset i den sentrale delen av bildefeltet. Det er nyttig når du bruker teleobjektiv. Innstillingen Jevn belysning sprer lyset jevnt i bildefeltet. Det brukes gjerne til gruppebilder. Med innstillingen Standard balanseres lysstyrken og spredningen av lyset.
  • 17–200 mm automatisk zoomdekning: dekker 14 mm brennvidde når du bruker innebygd diffusor eller diffusorboks.
  • Intuitiv betjening: har stor LCD-skjerm, tydelig menysystem, velplasserte kontroller og knapper som lyser, for mer komfortabel bruk i dårlig lys.
  • Automatisk registrering av sensorformat: kjenner automatisk igjen kameraer i FX- og DX-format.
  • Rask gjenopplading på 2,3 sekunder ved bruk av LR6 NiMH-batterier.
  • AF-lampe: kompatibel med Multi-CAM 3500 FX/DX AF-sensormodul.
  • Mulighet for å reflektere lys: kan dreies horisontalt 180° mot høyre og venstre, kan vippes oppover til 90° og ned til 7°.
  • Temperaturbeskyttelse: varsler om for stor varmeutvikling under fotografering med høy intensitet.
  • Harde fargefiltre for lysstoffrør- eller glødelampebelysning følger med.
  • Automatisk filterdeteksjon: Blitsen justerer automatisk fargetemperaturinnstillingen for det tilkoblede kameraet i henhold til fargen på filteret som brukes.
  • Firmware kan oppgraderes via lagringsmedia i det tilkoblede kameraet.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.