Optikk

Med en vidvinkelzoom får du med enda mer på bildet. Canon slipper to stykker, en rimelig og en påkostet zoom, for amatører og entusiaster.
forfatter

De fleste speilreflekser leveres med en så kalt normalzoom. De rekker fra vanlig vidvinkel, tilsvarende 28mm, til portrettele. Tilsvarende 85mm. Det rekker til det meste. Landskap, mennesker, miljø og reiser.

Men du får ikke den ekstra brede bildevinkelen en skikkelig vidvinkelzoom gir. Forskjellen på 28mm og 16mm brennvidde, er enorm (65 mot 98 grader horisontalt). For de som trenger den ekstra brede vinkelen, til feks landskap, er disse to Canon-objektivene midt i blinken.

Den nye EF 16-35mm f/4L IS USM, er en rimeligere versjon av Canons meget fine EF 16-35mm f/2,8. Objektivet vist på bildet over, koster 9.999 kr, og har integret firetrinns optisk bildestabilisator med Canons stillegående USM-fokusmotor.

Det er laget for Canons fullformat speilreflekser som EOS 6D og EOS 5D mk III, mens det mye rimeligere EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM, er tilpasset Canon EOS-kameraer med mindre APS-C bildebrikke.

EF-S 10-18mm f4.5-5.6 IS STM FRA

Objektivet koster bare 2.499 kr, og passer utmerket til EOS 70D, 700D, 650D, 600D og så videre. Det har også firetrinns optisk bildestabilisator, og  nye STM-fokusmotor som er godt egnet til videoopptak.

EF-S 10-18mms bildevinkel tilsvarer 16-29mm på et EOS 700D.

Begge objektivene er tilgjengelige i juni, i god tid før fellesferien, slik at man rekker å handle en praktisk vidvinkelzoom før ferien starter.

Fakta EF 16-35mm f/4L IS USM:

·  L-serie konstruksjon og -optikk

·  Fast blender på f/4

·  4-trinns optisk bildestabilisator

·  Rask, stille AF

·  Suveren bildekvalitet

·  Sirkulær blenderåpning med ni lameller

·  Full manuell fokusering

·  Nærgrense på 0,28 m

·  Ikke-roterende frontelement

·  Vann- og støvbestandig

Fakta EF-S 10-18mm f/4.5-5.6 IS STM:

·  Ultravidvinkelzoom til EOS-speilreflekskameraer med APS-C

·  Lett og kompakt

·  Jevn og tilnærmet lydløs STM-fokusering

·  4-trinns optisk bildestabilisator

·  Suveren bildekvalitet

·  Super Spectra-belegg

·  Nærgrense på 0,22 m

·  Manuell fokusring

·  Sirkulær blenderåpning

·  Solblender som tilleggsutstyr

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.