Proffkompakt

Leica frister oss overmåte med en eksklusiv utgave av D-Lux 5 i titan, proffkompakten med japanske aner, og tysk glass.
forfatter

Leica er spesialister på eksklusive kameraer. Denne utgaven av D-Lux 5 er ikke noe unntak. Kameraet kommer hit i løpet av de nærmeste ukene, og vil kun bli tilgjengelig i 150 eksemplarer. Til 7.995 kroner. Men da får du med en lærveske som er eksklusiv for kameraet, og ikke minst, Adobe Lightroom 3 for PC eller Mac.

Som har en veiledende pris på cirka 2.500 kroner.

Foruten det titankledde kamerahuset, får man samme kamera teknisk sett som D-Lux 5 i sort – eller Panasonic Lumix LX5 – men selvsagt med den legendariske røde logoen på fronten.

Kameraet er bygget rundt en bildebrikke på 10 megapiksler, og et lyssterkt Leica Summicron zoomobjektiv på 24-90mm f2.0-3.3.

Da vi testet søsterkameraet fra Panasonic, ga vi det toppscore på bildekvalitet, og roste det sylskarpe objektivet. Nå kan man hvis man er kjapp – og heldig – skaffe seg Leica-utgaven i titangrått, og få med for en gangs skyld, seriøs programvare.

Ingen dårlig deal.

Bresson

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.