Telezoom og fullformat fra Pentax

Nå er det offisielt! Pentax skal lansere et flunkende nytt fullformatkamera, og slipper allerede to objektiver som passer.

Skrevet av / 05.02.15 - 10:01
Telezoom og fullformat fra Pentax

Fullformatkameraer kjennetegnes ved at de har bildebrikker som er like store som på gammeldags 35-film. Altså 24 x 36 m, mot to tredjedeler flate på de fleste systemkameraer.

Pentax fullformatkamera kan bli seende ut som på bildet under, men så langt har de ikke sluppet noe mer informasjon, annet enn at kameraet kommer senere i 2015.

Pentax FF concept

Men de to nye objektivene kommer i april. Det ene er en lyssterk telezoom kalt HD Pentax-D FA* 70-200mm F/2,8 ED DC AW, men det andre er en kraftigere zoom for naturfotografering kalt HD Pentax-D FA 150-450mm F/4,5–5,6 ED DC AW.

De har en ny antirefleksbehandling kalt Aero Bright Coating med høy lysgjennomgang, og bedre evne til å redusere reflekser. Frontelementet har i tillgg fått et smussavvisende SP-sjikt som gjør det lett å rengjøre.

DFA150-450_side_copieFA 150-450mm F/4,5–5,6 kommer til å koste 25.600 kr når det er i salg i april, og har i likhet med 70-200mm F/2,8 til 22.200 kr på bildet under, et Quick-Shift-Focus autofokussystem, hvor man kan skifte mellom autofokus og manuellfokus raskt uten å ta kameraet vekk fra øyet for å vri på en bryter.
DFA70-200_side
QFS/A prioriterer autofokus, men lar fotografen finjustere skarpheten, mens QFS/M med autofokus lar fotografen overstyre fokuseringen manuelt.

Begge objektivene er har omfattende pakninger og er sprutsikkert, som mange av Pentax kameraene.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top