Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Tech Hall by Scandinavian Photo

Scandinavian Photo flytter til Steen & Strøm

Skrevet av / 25.05.24 - 12:00
Tech Hall by Scandinavian Photo

De fleste fotointeresserte kjenner trolig Scandinavian Photo som en nettbutikk, og det er ikke så rart. De har drevet med netthandel helt siden 1995. Men det startet i i Sverige i 1982, og siden har de ekspandert med butikker i hele Norden, og nå åpner enda en i Oslo.

Scandinavian Photo flytter fra Møllegata til mye større lokaler hos Steen & Strøm, hvor de har bygget det de selv kaller en Tech Hall. Et navn som på ingen måte er misvisende, for der finner man både kameraer, tilbehør, belysning, videoutstyr og alt amn trenger for å ta opp og mikse lyd til musikk- eller videoopptak. Den nye butikken strekker seg over hele femte etasje på Steen & Strøm, og foruten butikken, er det satt opp tre studioer, arbeidsstasjoner og en tech bar med en avansert kaffemaskin i proffklassen.

De ansatte skal faktisk ha vært på barista-utdanning for å kunne servere riktig god kaffe til besøkende.

Foto: Helene Nesset

Vi møtte Anders Halvarsson på Steen & Strøm og tok en liten prat om Tech Hall, som er en temmelig stor satsning i et marked som har hatt et nedagående kurve i mange år. Men Halvarsson mener det er grunn til optimisme, og er klar på at de er i markedet for å levere komplette løsninger til alt fra dagens content creators til etablerte fotografer.

Foto: Simen Øvergaard

-Historisk har vi alltid drevet med foto, og det er grunnlaget for oss, men så er det jo sånn at foto og video er blitt viktigere, særlig video, og de innholdsskaperne befinner seg midt i byen, og de ville vi fange opp. Det er ikke alle av dem som kan bruke mye penger, men de leter etter kunnskap. Det er noe vi kan tilby. Til video trengs det lyd, og det kan vi også tilby.

Anders Halvarsson, administrerende direktør i Scandinavian Photo. Foto: Helene Nesset

-Fotomarkedet har endret seg og kompaktkameraene er nærmest borte, men markedet utvikler seg, og da må vi gjøre det samme. Er man interessert i å fotografere fugler er man også interessert i å bruke penger på det nødvendige utstyret, og den delen av markedet har ikke endret seg mye. Å dra ut i naturen endrer seg ikke, og sånne fotografer er pasjonerte naturfotografer, men det kommer også nye nysgjerrige fotografer til. Det vi kaller content creators, er en ny generasjon fotografer, filmfotografer, musikere og sånt, og der er det et økende markedet.

Foto: Simen Øvergaard

-Sosiale medier betyr mye også for oss fordi innholdskaperne, som er den yngre generasjonen, bruker kameraer, video og mikrofoner. Det samme gjør mange som lager musikken selv, hjemme, med utstyr som nesten er profesjonelt.

Foto: Simen Øvergaard

-Vi tror at våre nye lokaler hos Steen & Strøm gjør oss i bedre stand til øke interessen, for det er mange som starter med mobilen, så kjøper de tilbehør som lys og bedre lyd. Etter hvert vil de kanskje ha et systemkamera, og så kjøper de tilbehør til det etter hvert.

– Så ser vi at det analoge er på vei tilbake og vi kommer til å satse på det. Vi tror at fremtiden er både analog og digital, sier Anders Halvarsson avslutningsvis.

Foto: Helene Nesset

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

1 hendelser på “Tech Hall by Scandinavian Photo”

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Tilbud

LB+ Total

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde

LB+ Home

Tilgang til ALT innhold på L&B Home

49,- / for 30 dager
119,- / mnd
65,- / mnd
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.
Annonsørinnhold: Huawei Watch Fit 3

Den riktige smartklokken er den perfekte treningskameraten

Les mer

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Kraftig retro-blits

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Scroll to Top