TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tamron 20-40mm f2.8 Di III VXD

Lyssterk og lett med kort nærgrense.

forfatter
Publisert 22.08.22 - 10:00

Den nye Tamron 20-40mm f2.8 Di III VXD er ikke i salg før senere i høst. Vidvinkelzoomen er designet for Sonys fullformatkameraer, og det er lite trolig, at vi får se den med en annen bajonettfatning enn Sonys E-fatning.

Zoomen er ganske kompakt og lett. Bare 365 gram og ikke mer enn 86,5 mm. Det er slett ikke verst for en 20-40 mm med f2,8 i lysstyrke. Autofokusen styres av Voice-coil eXtreme-torque Drive-motorer (VXD), og nærgrensen er oppgitt til 17 cm, som åpner for virkelig makrofotografering.

Filterdiameteren er oppgitt til 67 mm.

Tamron 20 40 lifestyle 07
Tamron 20-40 på et Sony a-kamera.

Det kan også oppdateres med Tamrons Lens Utility-programvare, hvor fotografen kan tilpasse objektivet med forhåndsinnstillinger for fokus, og oppdatere firmware, når det blir gjort tilgjengelig.

Tamron-zoomen burde være smidig også til video, med stillegående autofokus og en kort rotasjon på bare 65 grader, fra 20 til 40 mm på zoomingen.

Prisen er ikke kjent, men objektivet blir som nevnt tilgjengelig senere i høst.

Tamron 20 40 lifestyle 04
Tamron 20 40 lifestyle 04

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde