TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD

Men du får ikke kjøpt den ennå.

Tamron er en slags spesialist på ekstreme zoomobjektiver, og har i en årrekke laget zoomer som denne for speilreflekskameraer. Denne derimot, er laget for Sonys APS-C kameraer som a6600, og Fujifilms systemkameraer i X-serien.

Tamron 18-300mm F3.5-6.3 Di III-A VC VXD, som er hele betegnelsen, tilsvarer altså en 27-450mm zoom (16,6 x) – sammenlignet med 35-fullformat, temmelig ekstremt altså. Fra vidvinkel til kraftig tele med en kjapp vridning på zoomringen, er ikke vanlig kost.

Men her får man et objektiv til det meste, det perfekte reiseobjektiver kan man hevde, men ikke til en reise i nær fremtid. For Tamron-zoomen er ikke klar for butikk før senere i 2021, og derfor er heller ikke prisen kjent.

Lysstyrken på f3.5-6,3,  er som vanlig for denne type objektiver, relativt moderat. Men man får Tamrons kjappe VXD lineære VXD-fokusmotor, optisk stabilisering, værtetting og nærgrense på 15 cm (1:2) ve d18mm brennvidde.

Frontelementet har fluorbelegg, og zoomringen kan låses.

LB+ TILBUD: 1 uke kun 19 kr
Få full tilgang til lydogbilde.no, testarkiv med over 6000 tester, fordelsklubb, guider, nyheter, film/serie anmeldelser og mye mer.

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.