Optikk

Tamrons nye 18-200mm bidrar til å øke utvalget av objektiver til til Sonys kompakte NEX-kameraer.
forfatter

Hvis vi ser bort fra Panasonic og Olympus, er det ikke store utvalget av optikk til de andre produsentenes kompakte systemkameraer. Men Tamron akter å gjøre noe med det.

Den nye superzoomen 18-200mm F/3.5-6.3 Di III1 VC (tilsvarer 27-300mm) for NEX-serien til Sony et praktisk og anvendelig tilskudd, i form av et altiett-reiseobjektiv som dekker det meste.

«Tamron har bygget inn nitten års erfaringer av zoomteknikk i dette nye produktet. Resultatet er et meget kompakt objektiv med lav vekt og bare 62 mm filterdiameter. For fotografen innebærer dette at man kan dekke alle sine behov – fra vidvinkel til telefoto – med kun ett objektiv», sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic, Tamrons nordisk generalagent.

Objektivet har optisk bildestabiliseringsmekanisme og Direct Manual Focus (DMF) som gjør det mulig å fokusere manuelt direkte på objektivet.

Tamron sier ikke noe om pris og tilgjengelighet, men det 460 gram tunge og 102 mm lange zoomobjektivet, vil bli levert i sort eller sølv. For å matche de ulike NEX-modellene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.