Optikk

Tamrons nye 18-200mm bidrar til å øke utvalget av objektiver til til Sonys kompakte NEX-kameraer.
Annonse
Annonse
forfatter

Hvis vi ser bort fra Panasonic og Olympus, er det ikke store utvalget av optikk til de andre produsentenes kompakte systemkameraer. Men Tamron akter å gjøre noe med det.

Den nye superzoomen 18-200mm F/3.5-6.3 Di III1 VC (tilsvarer 27-300mm) for NEX-serien til Sony et praktisk og anvendelig tilskudd, i form av et altiett-reiseobjektiv som dekker det meste.

«Tamron har bygget inn nitten års erfaringer av zoomteknikk i dette nye produktet. Resultatet er et meget kompakt objektiv med lav vekt og bare 62 mm filterdiameter. For fotografen innebærer dette at man kan dekke alle sine behov – fra vidvinkel til telefoto – med kun ett objektiv», sier Bjørn Fritzen hos Focus Nordic, Tamrons nordisk generalagent.

Objektivet har optisk bildestabiliseringsmekanisme og Direct Manual Focus (DMF) som gjør det mulig å fokusere manuelt direkte på objektivet.

Tamron sier ikke noe om pris og tilgjengelighet, men det 460 gram tunge og 102 mm lange zoomobjektivet, vil bli levert i sort eller sølv. For å matche de ulike NEX-modellene.

Annonse

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Den nye, internasjonale, strømmetjenesten Paramount+ kommer snart til Norden. Nå er prisen (og litt av innholdet) klar.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.