Optikk

Med 10mm brennvidde er Samyangs ferske vidvinkel perfekt for de store landskapsbildene.
forfatter

Objektivet er ikke særlig dyrt heller. Det koster 4500 eller 4900 kr, avhengig av hvilket kamera du skal bruke det til. Det passer nemlig de aller fleste kameraer, men ikke fullformatkameraer.

Det har integrert solblender, blenderring og manuell fokus.

Samyang 10mm f2,8 ED AS NCS CS er laget for speilreflekser og speilløse kameraer i Micro Four Thirds- eller APS-C-format. Eksempelvis kan man bruke objektivet sammen med en Nikon D7100, men ikke en D600.

Samyang-objektivet passer til Canon EOS, Nikon AE, Pentax K, Sony A, Canon M, Fujifilm X, Samsung NX, Sony E, Four Thirds og Olympus og Panasonics Micro Four Thirds-format.

Samyang 10mm 1:2.8 ED AS NCS CS

På et D7100 gir objektivet en bildevinkel (109,5 g) tilsvarende 15mm brennvidde, sammenlignet med fullformat, og 20mm på et Micro Four Thirds-kamera.

Nærgrensen er 25 cm og konstruksjonen består av 14 linser i 10 grupper, hvorav 2 asfæriske linseelementer og ett i ED-glass (ekstra lav fargespredning).

Objektivet er tilgjengelig i januar 2014.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.