TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Supersexy Hasselblad jubileumskamera

Når man fyller 80 synes vi dette er en passende måte å feire på.

forfatter
Publisert 30.09.21 - 09:46

Plutselig ble vi minnet på at det er 80 år siden Viktor Hasselblad laget sitt første kamera. De ikoniske mellomformatkameraene, med den firkantede kassen med 6×6 cm bildeflate, er viden berømt for sin robusthet og kvalitet.

Godt nok for måneferder, og NASA har brukt Hasselblad flittig siden de første bildene fra månen ble fanget gjennom objektivet på et Hasselblad-kamera.

Hasselblad 907X Anniversary Edition Kit, passer kanskje ikke så godt til en romferd, men hvem vet. De som har råd til et av de 800 settene Hasselblad lager, har kanskje råd til å hive seg på en av de sivile romturene som garantert kommer i fremtiden.

Jubileumsmodellen 907X er bygget rundt CFV II 50C, et digitalt bakstykke, håndgrep, optisk søker og en sølvfarget XCD 30mm f3.5.

Kjennere vil vite at kameraet bruker en 44 x 33 mm stor 50 Mp CMOS bildebrikke – 14 bits dynamikk, og 16-bits filer, faktisk.  Kameraet som har en voppar 8 cm skjerm med 2,36 Mp oppløsnig, to SD-kortplasser og USB-lading, kan selvsagt brukes med Hasselblads Photos programvare. Som er tilgjengelig for iPad.

Prisen er oppgitt til 15.000 Euro for settet, som blir tilgjengelig i høst.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend