Nyhet

Supersexy Hasselblad jubileumskamera

Når man fyller 80 synes vi dette er en passende måte å feire på.
forfatter

Plutselig ble vi minnet på at det er 80 år siden Viktor Hasselblad laget sitt første kamera. De ikoniske mellomformatkameraene, med den firkantede kassen med 6×6 cm bildeflate, er viden berømt for sin robusthet og kvalitet.

Godt nok for måneferder, og NASA har brukt Hasselblad flittig siden de første bildene fra månen ble fanget gjennom objektivet på et Hasselblad-kamera.

Hasselblad 907X Anniversary Edition Kit, passer kanskje ikke så godt til en romferd, men hvem vet. De som har råd til et av de 800 settene Hasselblad lager, har kanskje råd til å hive seg på en av de sivile romturene som garantert kommer i fremtiden.

Jubileumsmodellen 907X er bygget rundt CFV II 50C, et digitalt bakstykke, håndgrep, optisk søker og en sølvfarget XCD 30mm f3.5.

Kjennere vil vite at kameraet bruker en 44 x 33 mm stor 50 Mp CMOS bildebrikke – 14 bits dynamikk, og 16-bits filer, faktisk.  Kameraet som har en voppar 8 cm skjerm med 2,36 Mp oppløsnig, to SD-kortplasser og USB-lading, kan selvsagt brukes med Hasselblads Photos programvare. Som er tilgjengelig for iPad.

Prisen er oppgitt til 15.000 Euro for settet, som blir tilgjengelig i høst.

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.