Kompakt systemkamera

Sony NEX-3N retter seg mot alle som vil ha bedre bildekvalitet, men ønsker et lite kamera med utskiftbar optikk.
forfatter

Ikke er det dyrt heller. 4100 kroner med en 16-50mm zoom, må sies å være svært konkurransedyktig, selv i markedet for kompakte systemkameraer. NEX-3N blir dermed blant de aller rimeligste nyere systemkameraene i markedet så langt. De nærmeste konkurrentene er Olympus PEN E-PM2, Panasonic Lumix GF5, og Nikon 1 J3.

CX76200_wSELP1650_BK_3-1200

Sony-kameraets enkle betjening og kompakte mål, er rettet mot nybegynneren som ønsker seg bedre bildekvalitet, i et lite og lett kamera. Den elektroniske zoomen kan styres fra objektivet, eller toppen av kameraet, og den svingbare skjermen gjør kameraet mer fleksibelt. Med batteri og minnekort veier kamerahuset 269 gram, og det er ikke bredere og tykkere enn 11 og 3,5 cm.

En 16 megaspiksler bildebrikke, 4 bilders skuddtakt og full HD-videookvalitet hører til spesifikasjonene. Det samme gjør innebygget blits, men ikke blittsko.

Kameraet kan levees i hvitt også, og som dobbeltzoomkit med en 55-210mm zoom i tillegg. Da koster det 5700 kr. NEX-3N er forøvrig i butikkene i løpet av mars.

CX76200_wSELP1650_BK_kiseki-1200

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.