TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Superbillig systemkamera

Sony har sluppet et rimelig kamera for nybegynneren som ønsker seg bedre bildekvalitet, og samtidig lansert mer optikk til systemkameraene sine.

forfatter
Publisert 27.08.13 - 09:37

Det lille Sony Alpha 3000 ser ut som et speilreflekskamera, men systemkameraet med 20 megapiksler bildebrikke, er faktisk et speilløst kompakt systemkamera. Fullstendig uten speil eller optisk søker. I stedet er det basert på et NEX-kamera, med elektronisk søker, og slik har Sony klart å gjøre A3000 både lite og lett.

Det meste er på plass, 3-tommers skjerm, full HD-videoopptak, blitssko, stereomikrofon, og full kontroll over eksponering og innstillinger, for de som ønsker det.

sony a3000_bak

Kameraet er i slag i løpet av september til 3400 kr med en 18-55mm zoom, og skal slåss om kjøpernes gunst med kameraer som Nikon D3200, Canon EOS 1100D og Pentax K-500.

A3000 har brukbar batteritid med 480 eksponeringer per lading, lysfølsomheten rekker opp til 16000 ISO, slik at man kan få tatt bilder i lite lys uten for lang lukkertid, gjerne sammen med objektivets bildestabilisator for å unngå uskarpe bilder.

Samtidig med A3000 slippes det også ny optikk med E-fatning, som passer alle Sonys NEX-kameraer, og A3000.

sony 18105mm

Som 18-105mm f4 G powerzoom til 4500 kr, på bildet over. En normalzoom med litt større rekkevidde og elektronisk zoom via en bryter på siden. Dette objektivet egner seg godt som reiseobjektiv, med sin økte rekkevidde og brukbare lysstyrke. Det har selvsagt Sonys optiske bildestabilisator integrert.

18-105mm f4 (tils. 27-157.5mm) er tilgjengelig i september, mens Zeiss T* 16-70mm f4 (tils. 24-105mm), er i salg i september til 7.600 kr. Dette er et normalobjektiv med zoom, hvor den optiske konstruksjonen er mer påkostet.

sony 1670mm

To ED-linseelementer og tre asfæriske, skal sørge for jevnere lysspredning og redusere strølys og fargebrytning.

Til slutt skal vi nevne at Sonys kompakte portrettobjektiv til NEX, 50mm f1.8 (tils. 75mm) også leveres i sort fra september, til 2.400 kr.

 

 

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Nordmenn tar flere bilder og elsker fotobøker Mobilkameraet er mest populært.
Eksklusiv analog Leica Hvis du elsker analog fotografering, kan Leica M-A Titan være noe for deg.
Snart blir Lumix GH6 enda bedre Med en ny fastvareoppdatering kan Lumix GH6 sende video med enda høyere kvalitet til ekstern opptaker.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend