Search
Generic filters

Superbillig systemkamera

Sony har sluppet et rimelig kamera for nybegynneren som ønsker seg bedre bildekvalitet, og samtidig lansert mer optikk til systemkameraene sine.

Det lille Sony Alpha 3000 ser ut som et speilreflekskamera, men systemkameraet med 20 megapiksler bildebrikke, er faktisk et speilløst kompakt systemkamera. Fullstendig uten speil eller optisk søker. I stedet er det basert på et NEX-kamera, med elektronisk søker, og slik har Sony klart å gjøre A3000 både lite og lett.

Det meste er på plass, 3-tommers skjerm, full HD-videoopptak, blitssko, stereomikrofon, og full kontroll over eksponering og innstillinger, for de som ønsker det.

sony a3000_bak

Kameraet er i slag i løpet av september til 3400 kr med en 18-55mm zoom, og skal slåss om kjøpernes gunst med kameraer som Nikon D3200, Canon EOS 1100D og Pentax K-500.

A3000 har brukbar batteritid med 480 eksponeringer per lading, lysfølsomheten rekker opp til 16000 ISO, slik at man kan få tatt bilder i lite lys uten for lang lukkertid, gjerne sammen med objektivets bildestabilisator for å unngå uskarpe bilder.

Samtidig med A3000 slippes det også ny optikk med E-fatning, som passer alle Sonys NEX-kameraer, og A3000.

sony 18105mm

Som 18-105mm f4 G powerzoom til 4500 kr, på bildet over. En normalzoom med litt større rekkevidde og elektronisk zoom via en bryter på siden. Dette objektivet egner seg godt som reiseobjektiv, med sin økte rekkevidde og brukbare lysstyrke. Det har selvsagt Sonys optiske bildestabilisator integrert.

18-105mm f4 (tils. 27-157.5mm) er tilgjengelig i september, mens Zeiss T* 16-70mm f4 (tils. 24-105mm), er i salg i september til 7.600 kr. Dette er et normalobjektiv med zoom, hvor den optiske konstruksjonen er mer påkostet.

sony 1670mm

To ED-linseelementer og tre asfæriske, skal sørge for jevnere lysspredning og redusere strølys og fargebrytning.

Til slutt skal vi nevne at Sonys kompakte portrettobjektiv til NEX, 50mm f1.8 (tils. 75mm) også leveres i sort fra september, til 2.400 kr.

 

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.