Kompakt systemkamera

Sony har sluppet et rimelig kamera for nybegynneren som ønsker seg bedre bildekvalitet, og samtidig lansert mer optikk til systemkameraene sine.
Annonse
Annonse
forfatter

Det lille Sony Alpha 3000 ser ut som et speilreflekskamera, men systemkameraet med 20 megapiksler bildebrikke, er faktisk et speilløst kompakt systemkamera. Fullstendig uten speil eller optisk søker. I stedet er det basert på et NEX-kamera, med elektronisk søker, og slik har Sony klart å gjøre A3000 både lite og lett.

Det meste er på plass, 3-tommers skjerm, full HD-videoopptak, blitssko, stereomikrofon, og full kontroll over eksponering og innstillinger, for de som ønsker det.

sony a3000_bak

Kameraet er i slag i løpet av september til 3400 kr med en 18-55mm zoom, og skal slåss om kjøpernes gunst med kameraer som Nikon D3200, Canon EOS 1100D og Pentax K-500.

A3000 har brukbar batteritid med 480 eksponeringer per lading, lysfølsomheten rekker opp til 16000 ISO, slik at man kan få tatt bilder i lite lys uten for lang lukkertid, gjerne sammen med objektivets bildestabilisator for å unngå uskarpe bilder.

Samtidig med A3000 slippes det også ny optikk med E-fatning, som passer alle Sonys NEX-kameraer, og A3000.

sony 18105mm

Som 18-105mm f4 G powerzoom til 4500 kr, på bildet over. En normalzoom med litt større rekkevidde og elektronisk zoom via en bryter på siden. Dette objektivet egner seg godt som reiseobjektiv, med sin økte rekkevidde og brukbare lysstyrke. Det har selvsagt Sonys optiske bildestabilisator integrert.

18-105mm f4 (tils. 27-157.5mm) er tilgjengelig i september, mens Zeiss T* 16-70mm f4 (tils. 24-105mm), er i salg i september til 7.600 kr. Dette er et normalobjektiv med zoom, hvor den optiske konstruksjonen er mer påkostet.

sony 1670mm

To ED-linseelementer og tre asfæriske, skal sørge for jevnere lysspredning og redusere strølys og fargebrytning.

Til slutt skal vi nevne at Sonys kompakte portrettobjektiv til NEX, 50mm f1.8 (tils. 75mm) også leveres i sort fra september, til 2.400 kr.

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.