Kompakt systemkamera

Sony har sluppet et rimelig kamera for nybegynneren som ønsker seg bedre bildekvalitet, og samtidig lansert mer optikk til systemkameraene sine.
Annonse
Annonse
forfatter

Det lille Sony Alpha 3000 ser ut som et speilreflekskamera, men systemkameraet med 20 megapiksler bildebrikke, er faktisk et speilløst kompakt systemkamera. Fullstendig uten speil eller optisk søker. I stedet er det basert på et NEX-kamera, med elektronisk søker, og slik har Sony klart å gjøre A3000 både lite og lett.

Det meste er på plass, 3-tommers skjerm, full HD-videoopptak, blitssko, stereomikrofon, og full kontroll over eksponering og innstillinger, for de som ønsker det.

sony a3000_bak

Kameraet er i slag i løpet av september til 3400 kr med en 18-55mm zoom, og skal slåss om kjøpernes gunst med kameraer som Nikon D3200, Canon EOS 1100D og Pentax K-500.

A3000 har brukbar batteritid med 480 eksponeringer per lading, lysfølsomheten rekker opp til 16000 ISO, slik at man kan få tatt bilder i lite lys uten for lang lukkertid, gjerne sammen med objektivets bildestabilisator for å unngå uskarpe bilder.

Annonse

Samtidig med A3000 slippes det også ny optikk med E-fatning, som passer alle Sonys NEX-kameraer, og A3000.

sony 18105mm

Som 18-105mm f4 G powerzoom til 4500 kr, på bildet over. En normalzoom med litt større rekkevidde og elektronisk zoom via en bryter på siden. Dette objektivet egner seg godt som reiseobjektiv, med sin økte rekkevidde og brukbare lysstyrke. Det har selvsagt Sonys optiske bildestabilisator integrert.

18-105mm f4 (tils. 27-157.5mm) er tilgjengelig i september, mens Zeiss T* 16-70mm f4 (tils. 24-105mm), er i salg i september til 7.600 kr. Dette er et normalobjektiv med zoom, hvor den optiske konstruksjonen er mer påkostet.

sony 1670mm

Annonse

To ED-linseelementer og tre asfæriske, skal sørge for jevnere lysspredning og redusere strølys og fargebrytning.

Til slutt skal vi nevne at Sonys kompakte portrettobjektiv til NEX, 50mm f1.8 (tils. 75mm) også leveres i sort fra september, til 2.400 kr.

 

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Pentax gir ikke slipp på speilrefleksen.
Canon oppdaterer tre kameraer, og du kan gjøre det selv.
Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.
Faste brennvidder for fullformat.
I dag avduker Lenovo den nye versjonen av gaming-mobilen Legion Phone Duel 2. Den byr blant annet på en Snapdragon 888-procsssor, 5G og åtte virtuelle taster.
Lanseres sammen med ny film i Contact Sheet-design
De koster nesten det samme, men Cambridge Evo 150 er dobbelt så kraftig som Evo 75. Her møtes retro og moderne hånd i hånd.
Utstyrt med 3D-bevegelsessensor og fugleperspektiv kan Floodlight Cam Wired Pro gi deg et godt overblikk.
Med trådløse bakhøyttalere og aktiv subwoofer lover Sony-anlegget heftige lydopplevelser.
HP Envy 17 og Envy x360 med 11. generasjons prosessorer og Nvidia-grafikk til hjemmekontoret.
Det blir mulig å spille lyd fra LGs TV-er og lydplanker samtidig.
Helelektrisk med 1000 hk og 14 Bose-høyttalere.
For første gang kan du strømme video i nært tapsfri UHD Blu-ray-kvalitet. Men langt fra alle får tilgang til tjenesten.
Ny, actionmettet, Marvel-trailer er nå sluppet.
Du finner ikke bedre lyd andre steder.
Det er syv årtier siden de første Klipschorn så dagens lys. Men modellen bygges og selges fortsatt.