Stopp for videokameraet Flip

forfatter

Få måneder etter USAs videokamerasuksess Flip fra Cisco ble lansert i Skandinavia, stenges produksjonen av kameraet.

Cisco Systems stenger virksomheten av videokameraet Flip og kutter samtidig 550 arbeidsplasser som del av en overhaling av konsumentavdelingen.

Verdens største produsent av nettverksutstyr for bedriftsmarkedet har de siste årene beveget seg stadig mer inn på forbrukermarkedet. Blant annet ved oppkjøpet av Pure Digital Technologies i 2009, selskapet bak videokameraet Flip.

Videokameraet ble fort en bestselger på grunn av sin brukervennlighet og den enkle USB-kontakten som man flippet ut fra siden av produktet (derav navnet Flip).

Kolleksjonen ble etter hvert utvidet med flere modeller, som MinoHD og UltraHD. Flip fikk imidlertid fort stor konkurranse av andre aktører, deriblant Creative som tok store markedsandeler med sin Flip-kopi Vado og siden også Vado HD.

Flip ble introdusert på det norske markedet rett over nyttår i år, og rakk knapt å se dagens lys før Cisco nå annonserer at de legger ned produksjonen av kameraene.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.