Stilig retrokompakt

FujiFilm XF1 er kanskje det lekreste til nå, i kompaktklassen. Det er slankt, lett og har f1,8 i lysstyrke og samme bildebrikke som X10.

At det har samme 12 megapiksler bildebrikke som X10, lover godt for bildekvaliteten. Optikken er imidlertid ikke den samme, men en 25-100mm zoom, med blender f1.8-4.9.

Det betyr at det slanke kameraet virkelig er et lommekamera. XF1 leveres i tre farger, aluminium med sort, rødt eller burgunder skinn, og koster 3.499 kr.

Kameraet har samme type strømbryter som FujiFilm X10 (les testen her), hvor man vrir den manuelle zoomringen foran for å slå på, og av kameraet.

Objektivet har optisk bildestabilisering, og samme antirefleksbelegg som brukes på Fujinon-optikk for kringkasting, Wide-band High Transmittance Electron Beam, som skal redusere strølys og sørge for høy kontrast, selv under vanskelige lysforhold.

Det har også Fujis egne EXR-auto modus, hvor kameraet selv tilpasser dynamikkomfang basert på kontrasten i motivet.En egen 3D modus er også inkludert.

FujiFilm lover raske prosesseringstider av råfiler, eller jpeg-filer, og det har selvsagt Fujis filmsimuleringsmoduser, som etterligner fargemetning og kontrast til lysbildefilm, sorthvitt og så videre. I tillegg har det 11 ulike filtereffekter som kan benyttes, for å skape et mer kreativt utrykk.

XF1 har en 7,6 cm LCD-skjerm med 460K oppløsning, hvor glasset er herdet for å gjøre det ripebestanding.

Kameraet er i salg fra november 2012.

Korte fakta:

 

 

 

 

Les videre
Exit mobile version