Photokina 2012

FujiFilm XF1 er kanskje det lekreste til nå, i kompaktklassen. Det er slankt, lett og har f1,8 i lysstyrke og samme bildebrikke som X10.
forfatter

At det har samme 12 megapiksler bildebrikke som X10, lover godt for bildekvaliteten. Optikken er imidlertid ikke den samme, men en 25-100mm zoom, med blender f1.8-4.9.

Det betyr at det slanke kameraet virkelig er et lommekamera. XF1 leveres i tre farger, aluminium med sort, rødt eller burgunder skinn, og koster 3.499 kr.

Kameraet har samme type strømbryter som FujiFilm X10 (les testen her), hvor man vrir den manuelle zoomringen foran for å slå på, og av kameraet.

Objektivet har optisk bildestabilisering, og samme antirefleksbelegg som brukes på Fujinon-optikk for kringkasting, Wide-band High Transmittance Electron Beam, som skal redusere strølys og sørge for høy kontrast, selv under vanskelige lysforhold.

Det har også Fujis egne EXR-auto modus, hvor kameraet selv tilpasser dynamikkomfang basert på kontrasten i motivet.En egen 3D modus er også inkludert.

FujiFilm lover raske prosesseringstider av råfiler, eller jpeg-filer, og det har selvsagt Fujis filmsimuleringsmoduser, som etterligner fargemetning og kontrast til lysbildefilm, sorthvitt og så videre. I tillegg har det 11 ulike filtereffekter som kan benyttes, for å skape et mer kreativt utrykk.

XF1 har en 7,6 cm LCD-skjerm med 460K oppløsning, hvor glasset er herdet for å gjøre det ripebestanding.

Kameraet er i salg fra november 2012.

Korte fakta:

  • Slank design i aluminium og tre farger, sort, rødt og brunt
  • Manuell roterende mekanisk zoomring for for å slå på og zoome
  • F1.8 (vidvinkel) -F4.9 (tele )4x Fujinon zoom (25-100mm tilsv. 35mm kamera) opp til 8x Intelligent Digital Zoom
  • 12 megapiksler 2/3” EXR-CMOS bildebrikke med EXR-Auto
  • OIS: Optisk bildestabilisator
  • Rask prosessering og responstid
  • 7,6 cm/460K punkts LCD med herdet glass
  • Motion Panorama i 360 grader for sømløs panoramafoto
  • Kreative effekter inkludert 11 “Advanced filters” og 5 “Film simulation modes” for ytterliger kreativt uttrykk, pluss en egen 3D modus som skaper 3D effekt fra 2 x 2D bilder
  • Full HD video med zoom og stillbildemulighet under opptak. Med Automatic Scene Recognition under opptak

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.