Hologram

Flytende 3D-video demonstreres live.
forfatter

Ekte hologrammer som vi kjenner fra blant annet Star Wars-filmene befinner seg høyt oppe på lista over teknologi vi ønsker oss. Riktignok har vi nesten-hologrammer a’la 2pac fra før, men disse er i to dimensjoner og projiseres mot et gjennomsiktig lerret av glass.

Artistene Chris Helson og Sarah Jackets tar det hele nå et steg lenger, med sin utstilling ”Help Me Obi”. Her projiseres objekter så store som 30 cm i løse luften. De er synlige fra uansett hvor i rommet beskueren står, og inkluderer blant annet en nyfødt baby og NASAs Voyager 1 romsonde.

Det understrekes at det ikke er snakk om et ekte hologram, men i stedet et ”360 graders videoobjekt”. Hvilket kan virke som å være snakk om en flytende 3D-film som ser lik ut fra uansett vinkel, fremfor å være et ekte holografisk objekt som man kan beskue fra alle sine sider.

Noen videre forklaring av teknologien gir ikke Helson og Jackets, da en patentsøknad er under behandling.

Hvis du er i Edinburgh i Scotland mellom 31. juli og 30. august, kan du bedømme teknologien selv på utstillingen ved navnet Alt-W.

Se videdemonstrasjon her:

Kilde: Engadget

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Geir Gråbein Nordby

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.