Optikk

Denne råtassen kalles EF 200-400mm f/4L IS USM, og har integrert telekonverter som forlenger brennvidden med en faktor på x 1,4.
forfatter

I skrivende stund er det ingen som aner hva Canon-zoomen koster, men billig blir den neppe. Med 200-400 zoom og lysstyrke f4.0, er det massive objektivet, rettet mot dyre- og sportsfotografer som skal ha et solid arbeidsredskap.

USM betyr at det har Ultrasonic fokusmotor som gir kjapp og stillegående autofokus, mens IS forteller at det har firetrinns bildestabilisator, som gjør det bedre egnet til fotografering i svakt lys og på lengre lukkertider.

Bildestabilisatoren kan stilles i Mode 3, som ikke aktiverer stabiliseringen før du trykker ned utløseren,  slik at fotografen kan panorere raskt uten at bildestabilisatoren overkompenserer for bevegelsen.

Objektivet støtter Power Focus (PF) som gjør det mulig å  vri på fokusringen og stoppe på en forhåndsinnstilt avstand, når du tar opp film med EOS-1D C eller EOS-1D X.

Den integrerte 1,4x telekonverteren, øker brennvidden til 280 – 560 mm, med en bryter på siden. Bruker man objektivet med feks. EOS 7D (APC-C format med 1,6 x), øker brennvidden til 448-896mm. Da snakker vi seriøs tele.

Konverteren dytter også største blender fra f4.0 til f5.6, når den er aktivert.

Canon EF 200-400mm f/4L IS USM Extender 1.4x fakta:

·  Innebygd 1,4x telekonverter for ekstra forstørrelse når du trenger det

·  Fotografer i svakt lys med firetrinns bildestabilisator

·  Høy bildekvalitet med linseelementer i fluoritt

·  Rask autofokus med USM-teknologi

·  Robust konstruksjon for bruk i tøffe opptaksforhold

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.