TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
L&B JULEKALENDER 2022

Spennende nye Olympus E-620

Å stå i skyggen av de to store, må har gitt Olympus fruktbar arbeidsro, for E-620 er en av de mest spennende speilrefleksene vi har sett på lenge. Olympus E-620 er nesten en E-3 i miniatyr, og med flere funksjoner enn konkurrerende kameraer. Med 7.000 kroner for kamera og 14-42m zoom, er det konkurransedyktig priset også.

forfatter
Publisert 24.02.09 - 06:00


Olympus E-620 med 14-42 mm zoom
Helt siden OM-1 (M-1 originalt), har Olympus hatt det med å gå sine egne veier. Introduksjonen av et helt nytt kamerasystem med unik optikk, var et dristig valg den gang de lanserte FourThirds-formatet. Mens konkurrentene stappet digitalteknikk inn i kjente modeller og brukte den samme optikken som de alltid hadde gjort, begynte Olympus med blanke ark.
De har holdt standhaftig på sitt FourThirds-format, med tilhørende optikk, og selv om de fremdeles står i skyggen av Nikon og Canon hva markedsandeler angår, er de ikke mindre innovative av den grunn. Alle deres speilreflekser har markedets beste støvfjerning fra bildebrikke, og med ett unntak (E-420), har alle modellene innebygget integrert bildestabilisator i kameraet.
I våre tester har den optiske ytelsen til mye av Olympus FourThirds-optikk*, bevist at den ligger et halvt hode foran konkurrentenes, noe i høy grad har bidratt til Olympus-kameraenes bildekvalitet.
*2x beskjæringsfaktor gir reell brennvidde på 28-84mm fra en 14-42 mm FourThirds-zoom, sammenlignet med 35 mm film.

Olympus E-620 med 14-42 mm zoom med 25 mm f2,8
Nye Olympus E-620 kombinerer teknikken fra Olympus mest avanserte speilreflekser, med kompakheten og bærbarheten til deres minste speilreflekser.
E-620 kan brukes med over 30 FourThirds-objektiver, blant dem Zuiko 25 mm f2,8 som her er vist på E-620, og leveres som hus til 5.990 kroner, eller med en 14-42 mm zoom til 6.990 kroner. Fokussystemet støtter også Olympus objektiver med SWD-motorer for markedets kjappeste autofokus, i følge Olympus.

Sving- og vribar 2,7-tommers skjerm med 230.000 punkters oppløsning og live view med ansiktsgjenkjenning og kontrastbasert autofokus

Kameraet er mindre og lettere enn Olympus E-520 og nesten like kompakt som E-420, men har et gummiert grep som er litt mindre enn 520s, men større enn 420s. Likevel har Olympus fått plass til en ny vri- og vippbar skjerm.
Kameraet kan også brukes med et nytt vertikalgrep kalt HLD-5 som også forlenger batteritiden fra cirka 500 bilder per lading
På tross av det beskjedne grepet, lå E-620 godt i hånden under vår hands-on med kameraet forut for lansering, og kamerahuset som veier 475 gram (u. batteri), har et gummiert felt på baksiden også, som sikrer grepet rundt det lille kamerahuset.

Teknikken er hentet direkte fra E-30 (se test i L&B 0309), som i sin tur hentet mye av de tekniske løsningene fra proffmodellen E-3.
Bildebrikken er derimot ikke fra E-3, men den samme nye 12,3 megapiksel Live MOS-brikken som nye E-30 har, det samme er Olympus TruePic III+ bildeprosessor som også sitter i E-620.

De mest brukte knappene  på baksiden, er bakgrunnsbelyste, slik at de skal bli lettere å se i lite lys
Kameraet har arvet Art Filters fra E-30 hvor man kan velge en av sju alternative effekter fra Pop Art til kornet sort/hvitt, og man kan endre bildeformatet fra standard 4:3 til 3:2, 6:6 eller 16:9 bredformat.
Da blendes skjermen, men ikke søkeren, slik at man ser riktig bildeutsnitt.

Kunstfiltre eller motivprogrammer kan velges fra funksjonshjulet, og navigeringsknapper på baksiden
Søkeren er forøvrig hakket bedre enn i E-520 så vidt vi kunne se, med marginalt bedre forstørrelse. Kameraet har ikke arvet E-30s fokussystem, men E-620s sju fokussensorer – hvorav fem er kryssensorer – er en kjærkommen oppgradering fra E-520/420.

Fokuspunktene kan velges en etter en og flyttes med piltastene til høyre
E-620 har Olympus trådløse bllitskontroll innebygget, og bildestabilisatoren kompenserer for opptil 4 eksponeringstrinn, mens maksimal skuddhastighet er 4 bilder per sekund.
Lysfølsomheten kan stilles fra 100  til 3200 ISO, og man kan velge graden av støyreduksjon selv, eller slå den helt av.

Man kan lagre både til RAW-og JPEG-format, og velge JPEG-komprimering ned til 1/2,7-del, som er veldig lav komprimering for best mulig bildekvalitet.
Foruten to spalter for minnekort, ett for Compact Flash-kort og et for MicroSD-kort, er E-620 også istand til å ta multieksponeringer, man kan stille kontrast- og tonegradering i tre trinn – eller automatisk – man kan sammenligne resultatet av de ulike innstillingene på skjermen før bildet blir tatt.
E-620, som måler 130 x 94 x 60 mm, vil være i salg fra april, og koste 5.990 for huset alene, eller 6.990 med 14-42mm zoom. Noe som er lavere enn introduksjonsprisen på Canon EOS 450D, og billigere enn Nikon D90, som er to av kameraene E-620 kan sammenlignes med.
Kameraet vil også bli tilgjengelig som dobbeltzoom-kit sammen med 14-42mm og 40-150mm (80-400mm tilsv. 35 mm format), eller bare med 25mm f2,8 som objektiv.

Olympus Norge
 
 
 

 

Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

1 måned 49 kr
(prøveperiode, ingen bindingstid.)
12 Måneder 900 kr
(spar opptil 300kr)
12 Måneder 1198 kr
(med 11 utgaver av magasinet)
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
Annonse

Siste artikler:

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Retroentusiastenes drømmekamera Fujifilm X-T5 beholder den klassiske betjeningen, men gjør et stort sprang på bildekvalitet.
Nær perfekt allroundobjektiv Et makroobjektiv uten begrensninger er ikke lett å finne. Fujifilms kommer veldig nært.
Eksklusiv spesialutgave hyller kjent klokke Leica-kamera for entusiaster.
Som å sitte i cockpiten Du kan lage noen utrolige videoer med denne dronen, men først må du lære deg å fly.
Sigma-zoom for Fujifilm Lyssterk og prisgunstig normalzoom.
Se, et nytt speilreflekskamera Det er nesten utrolig at det nyeste kameraet fra Pentax er et speilreflekskamera.
Følg Lyd & Bilde