Search
Generic filters

Sparebluss for nybegynneren

Fallende priser i speilrefleksmarkedet har ført til at konkurransen har hardnet til. Canon har tatt konsekvensene av det, og lanserer EOS 1000D.


Her er Canons rimeligste speilreflekskamera. Et kamera som er basert på det dyrere EOS 450D, men med litt mindre utstyr og lavere pris. Et perfekt våpen i det beintøffe lavprissegmentet for speilreflekser, mener Canon. EOS 1000D som det heter, er en funksjon mellom det utgående EOS 400D og arvtageren EOS 450D.

For å tekkes kjøpere har Canon lagt seg på utstyrsnivået til 450D og trukket fra utstyr de færreste savner. Resultatet er et kamera som ikke bare kan hamle opp med konkurrentene, men også kannibalisere salget av det dyrere 450D.
For dette er et kamera som ligger tettere opp til 450D enn 400D, og med en tusenlapp lavere pris er 1000D midt i blinken for nybegynneren. Kameraet mangler nemlig lite og ingenting. Her får man 3 bilder per sekund i serieopptak med stort bufferminne, som nå skyter JPEG-bilder i serie til minnekortet er fullt.

Kameraet kan også kan lagre både rå- og JPEG-filer av samme bilde fra Canons 10-megapiksler bildebrikke, med støvfjerning. Men det er mer: 1000D leveres ikke bare med 18–55 mm zoom med optisk bildestabilisator. Det har også søkerbilde på skjerm. Riktignok 2,5 mot 3 tommer på 450D, men den nye LCD-skjermen er både skarpere og mer lyssterk enn tilsvarende skjerm på den utgåtte 400D.

Brukervennlighet
Knapper og ratt er plassert som på 450D, men overflaten på EOS 1000D er mindre påkostet med det samme håndgrepet, som fremdeles er for lite for små hender, og det er heller ikke gummiert. Canon har tatt vekk sensorene under søkeråpningen på 1000D, IR-sensoren på håndgrepet er borte, og Canon har lagt inn 7-punkts autofokus i stedet for 450Ds 9-punkts AF. Ingen store forskjeller, altså.

Søkeren er litt mindre enn på 450D og har belyste fokuspunkter, med det meste av vital informasjon plassert under selve søkerbildet. Det finnes en ±-justering av fokus i okularet, og selv om søkerflaten er liten, er søkerbildet lyst og med relativt god forstørrelse på 0,81 x. Alt i alt er håndteringen av 1000D like god som på 450D. Kameraet er lett og kompakt, dog ikke like kompakt som en av hovedkonkurrentene, Olympus E-420.

Les mer i Lyd og bIlde oktober 2008

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.