Search
Generic filters

Sonys 4K videokamera på vei inn til test

I slutten av neste uke får vi inn Sonys folkemodell blant 4K Ultra HD videokameraer, FDR-AX100E.

Sony FDR-AX100E ble ved avdukingen tidligere i år markedsført som det minste og letteste videokameraet på markedet. For at dette skal stemme, måtte man blant annet se bort fra actionkameraet GoPro Hero3+ Black Edition. I mellomtiden har også enkelte smartmobiler kommet på banen med filming i 4K-oppløsning. Det er likevel hensiktsmessig å se bort fra slike, for skal man først filme i 4K, med den regnekraften redigeringsarbeidet krever i etterkant, så bør man da også sørge for at videoopptaket er i særklasse. Ekstrem oppløsning krever mer enn bare et stort antall piksler, man må blant annet ha stort lysgjennomslipp og en videoprosessor som er i stand til å oppdatere hver piksel raskt nok til å unngå bevegelsesstøy.

Sony_AX100(2)

Blant de mer seriøse 4K videokameraene er det ingen tvil om at Sony FDR-AX100E er blant de mest hendige på markedet til nå.

Carl Zeiss objektiv
Objektivet er et 29 mm Zeiss Vario-Sonnar T-vidvinkelobjektiv, som er fininnstilt for video i 4K. Objektivet skal være ”ideelt for å fange inn storslåtte landskap” og gir opptil 12x optisk zoom.

Stor bildesensor
Bildebrikken EXMOR R CMOS gir omtrent 4,9 ganger større lysmottaksområde enn nåværende bildebrikker i kameraer av tilsvarende størrelse, i følge Sony. Dette gir klarere bilder, redusert støy og ”mulighet for fantastisk defokusering av bakgrunnen”. Altså å gjøre forgrunnen skarp og bakgrunnen uskarp, for økt dybdefølelse.

Sony_AX100

I tillegg har kameraet avansert bildebehandling, med en såkalt BIONZ-motor, som skal gi mer naturtro bilder.

Selve videoformatet er XAVC S, er en effektiv kodek for 4K- og HD-videoer for forbrukere. Formatet støtter en bitstrøm opptil 60 Mbps for 4K og 50 Mbps for HD-oppløsning, og skal dessuten gi minimalt med bevegelsesstøy.

På vei inn til test
Vi har endelig fått bekreftet at et eksemplar er på vei inn til oss for test. Norsk pris har endelig også blitt offentliggjort. Vi trodde den ville komme på rundt 15.000 kroner, siden amerikansk pris er 2.000 dollar. Men den nøyaktige prisen blir høyere, 18.899 kroner.

Vi gleder oss til å endelig få se hva dette kameraet kan trylle frem av ekstra høyoppløste hjemmevideoer!

sony.no

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.
Og prisene blir relativt hyggelige.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.
Bose gjør et nytt forsøk med helt nye ørepropper. Quetcomfort Earbuds har aktiv støydemping, mens Sport Earbuds er for trening.