Nyhet

Sony Xperia Pro som kameramonitor

HDMI-inngangen gir mobilen unike egenskaper.
forfatter

Dette har du neppe sett før. Og nei, det er ikke en Atomos-opptaker eller en kameramonitor på bildene, men en mobiltelefon som er koblet til kameraet.

Sony Xperia Pro kan nemlig fungere som en kameramonitor fordi den har en HDMI-inngang på siden. Da får man en 6,5-tommer 4K HDR OLED-skjerm i 21:9 bredformat, med støtte for BT.2020 fargerom.

Med den kan fotografer bruke mobilen som monitor, men også som opptaker sånn at man kan lagre på mobilen. Ikke nok med det, med 5G innebygget kan man strømme opptak og sende stillbilder over mobilnettet med raskere forbindelse.

Sony-fotografer vil kjenne igjen menystrukturen, som er veldig lik den man finner på et Sony a7r IV for eksempel.

Xperia Pro har selvsagt egne kameraer innebygget, en 16mm ultravidvinkel, 24mm vidvinkel, og 70mm tele – i tilelgg til et ToF dybdekamera.

Den kan også ta opp video i 21:9-format, med 4K HDR, også i sakte film med 24p, 30p, 60p eller 120fps.

Sony-mobilen har også en creator-modus som støtter Sonys arbeidsflyt for videoproffer, kalt CineAlta, og den har også et kalibrert D65-hvitpunkt tilpasset på Sonys profesjonelle fargeskjermer.

Sony Xperia Pro er i salg hos utvalgte eforhandlere fra midten av mai 2021, til 24999 kroner.

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.