Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sony superkamera

Her er kameraet som bør få kon­kurrentene til å skjelve i buksene. Sony Alpha 900 har alt som skal til ­for å utfordre de to store gigantene.

Skrevet av / 06.01.09 - 17:28
Sony superkamera

Fra å starte med bare ett speilreflekskamera, har Sony plutselig en hel serie med fem modeller. Fra rimelige 5000-kronersmodeller, til denne massive råtassen til fem ganger prisen: Sony Alpha 900 med 25 megapiksler bildebrikke. I fullformat. Noe som nesten er en sensasjon i seg selv, en liten en i hvert fall. For bare måneder siden kostet mer enn 20 megapiksler over 70 000 kroner.

Mange med oss har hevdet at megapiksler ikke betyr noe for bildekvaliteten, og at flere piksler stiller enda større krav til optisk kvalitet og bildeprosessering. For ikke å glemme at enda flere bildesensorer pakket tettere sammen, også fører til beviselig mer skjemmende bildestøy. Men dersom man har større bildeflate enn den gjengse bildebrikken på 7 x 5 mm, er det også plass til flere sensorer på flaten.

Fullformatkameraer som Nikon D700, Canon EOS 5D mk II og Sony Alpha 900, har bildebrikker med effektiv sensorflate på 24 x 36 mm – samme som 35 mm-film – og da er det ikke like kritisk om man øker antallet sensorer på bildebrikken, som det er på et kompaktkamera med knøttsmå bildebrikker.

Den største ulempen med fullformatbrikke på et speilreflekskamera, er foruten et større speilhus og ditto større kamera, de ekstreme kravene som da stilles til optisk kvalitet. Sammenlignet med Sony Alpha 700s 12 Mp bildebrikke på 23,5 x 15,6 mm, er Alpha 900s brikke på 24 x 36 mm nesten dobbelt så stor.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

DJI gir manuelle objektiver autofokus

Proffvideo på iPhone

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Lyd & Bilde
Scroll to Top