Search
Generic filters

Sony superkamera

Her er kameraet som bør få kon­kurrentene til å skjelve i buksene. Sony Alpha 900 har alt som skal til ­for å utfordre de to store gigantene.

Fra å starte med bare ett speilreflekskamera, har Sony plutselig en hel serie med fem modeller. Fra rimelige 5000-kronersmodeller, til denne massive råtassen til fem ganger prisen: Sony Alpha 900 med 25 megapiksler bildebrikke. I fullformat. Noe som nesten er en sensasjon i seg selv, en liten en i hvert fall. For bare måneder siden kostet mer enn 20 megapiksler over 70 000 kroner.

Mange med oss har hevdet at megapiksler ikke betyr noe for bildekvaliteten, og at flere piksler stiller enda større krav til optisk kvalitet og bildeprosessering. For ikke å glemme at enda flere bildesensorer pakket tettere sammen, også fører til beviselig mer skjemmende bildestøy. Men dersom man har større bildeflate enn den gjengse bildebrikken på 7 x 5 mm, er det også plass til flere sensorer på flaten.

Fullformatkameraer som Nikon D700, Canon EOS 5D mk II og Sony Alpha 900, har bildebrikker med effektiv sensorflate på 24 x 36 mm – samme som 35 mm-film – og da er det ikke like kritisk om man øker antallet sensorer på bildebrikken, som det er på et kompaktkamera med knøttsmå bildebrikker.

Den største ulempen med fullformatbrikke på et speilreflekskamera, er foruten et større speilhus og ditto større kamera, de ekstreme kravene som da stilles til optisk kvalitet. Sammenlignet med Sony Alpha 700s 12 Mp bildebrikke på 23,5 x 15,6 mm, er Alpha 900s brikke på 24 x 36 mm nesten dobbelt så stor.

Les mer i Lyd & Bilde nr. 12. 2008

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.