Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Sony-objektiver for kresne fotografer

Med påkostet og lyssterk optikk svarer Sony konkurrentene som allerede har proffobjektiver for kresne fotografer.

Skrevet av / 04.02.16 - 09:38
Sony-objektiver for kresne fotografer

De har vært kritisert for å være trege med å slippe objektiver til sine mange systemkameraer i alpha-serien. Særlig har mangelen på lyssterk optikk, blant annet lyssterke zoomobjektiver, vært påtagelig tatt i betraktning hvor hyppig de har vært til å lansere nye kameraer.

Med de tre nye G Master-objektivene, forsøker Sony å svare på kritikken. Objektivene er tilpasset Sonys fullformat systemkameraer, men kan også brukes på andre Sony-kameraer med APC-format – altså mindre bildebrikker.

De to zoomobjektivene, FE 24-70mm f2.8, FE 70-200mm f2.8 OSS (optisk bildestabilisator) og det lyssterke portrettobjektivet FE 85mm f1.4, er velkomne tilskudd til Sonys systemkameraer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

 

Det hvite FE 70-200mm f2.8 er tilgjengelig først i mai 2016, og har to fokusgrupper med SSM-fokusmotorer for rask og stillegående fokus, 11 blenderlameller for mykere defokus og forbausende kort nærgrense på 100 cm.

Norsk pris er ikke kjent.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Den sorte G Master FE 24-70mm f2.8 er tilgjengelig allerede i mars, og har også SSM-fokusmotor, men ingen bildestabilisator integrert. Det har heller ikke det interessante portrettobjektivet FE 85mm f1.4, som også er tilgjengelig i mars.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

En interessant detalj her, er blendering med tredels trinn, og den samme 11 lamellers blenderen som gir mykere defokusområde. En viktig detalj, særlig på portretter.

Alle tre er væretettede objektiver, det er også de to nye telekonverterne som er tilpasset FE 70-200mm – SEL14TC og SEL20TC. Den ene med 1,4 x og den andre med 2 x forstørrelse av brennvidde – og blender. For eksempel blir FE 70-200mm f2.8 en 140-400 f5.6 med 2 x telekonverteren påmontert.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • Prøv LB+ i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total års abonnement
    Kun 137.50 mnd

    Du sparer 288 ,-

Lyssterk og kompakt zoom

Først med 8K-video

Fleksibel monopod

Panasonic oppgraderer Lumix S5IIX

Fly drone med stikke og goggles

Lyssterk og lett 50mm

Superzoom som kan alt

Nye versjoner av en av våre favoritter

Verdens kuleste øyeblikkskamera?

Nikon Z9 får nye funksjoner

Seriøs bildemaskin fra Leica

Gammelt filmformat får renessanse

0
Lyd & Bilde
Scroll to Top