Search
Generic filters

Sony lanserer hybridkameraer

Sony Alpha NEX-5 og NEX-3 er kompaktkameraer med utskiftbar optikk. Som Olympus PEN er NEX-kameraene hybridkamerer, men Sonys modeller er litt mindre og lettere, mens objektivene er mer omfangsrike.


Den nye kameraserien fra Sony kombinerer fordelene et speilreflekskamera har med utskiftbar optikk, med kompaktkameraets bærbarhet. Nex-serien fra Sony består så langt av to modeller, Nex-5 og Nex-3, som er relativt like. Begge har vippbar 3-tommers (7,5 cm) skjerm, HD-video og samme størrelse (APS-C) på bildebrikken som Sonys speilreflekser, for eksempel Alpha 380 som du kan lese testen av her.

Samtidig med Nex-serien, lanseres også tre objektiver som alle er spesialtilpasset den unike E-fatningen som kamerahusene har. På bildet øverst ser man Nex-5 med 16mm f2.8 montert, brennvidden tilsvarer 24mm sammenlignet med 35 mm filmformat. Ved siden av sfår standardzoomen, 18-55mm (27-82mm) med lysstyrke f3.5-5.6, i tillegg finnes det en 18-200mm zoom (27-300mm) med lysstyrke f3.5-6.3.

Gang med 1,5 for å finne brennvidder tilsvarende 35 mm filmformat.


Begge kameraene har en 14,2 megapiksler bildebrikke, som kan ta opp video. Nex-5 kan ta opp video i 1080i oppløsning i AVCHD-format, mens NEx-3 er begrenset til 720p, men begge kan ta serieopptak av stillbilder med en hastighet på 7 bps.

Nex-3 har et litt mindre håndgrep og finnes i sølv, sort eller rødt, mens Nex-5 leveres enten i sort eller sølv. Her vist med ECM-SST1 stereomikrofonen som er ekstrautstyr.
Ingen av kameraene har søker, men det finnes en separat optisk søker kalt FDA-SV1 til Nex-modellene.

Sony skal dessuten slippe en programvareopptatering til kameraene i sommer (Firmware) som skal gjøre det mulig å se bilder tatt med Sweep Panorama, i 3D på en 3D-tilpasset Sony Bravia flatskjerm*.
Nex-5 og Nex-3 skal være i butikkene i juni, Nex-3 med 18-55 zoom vil koste 5.500 kroner veiledende, 5.000 med 16mm, mens et dobbelkit med begge objektivene koster 6.400 kroner.
Til sammenligning koster Nex-5 en tusenlapp mer for samme konfigurasjoner med optikk. Nex-5 med 18-200m zoomen, vil koste hele 10.900 kroner. alle er veiledende priser.
Korte fakta:

Kompakte digitalkamerer med bildekvalitet og hastighet i speilrefleksklassen
Verdens hittil minste og letteste digitalkamera med utskiftbar optikk (NEX-5)
14.2 effektive megapiksler Exmor™ APS HD CMOS bildebrikke
1080i HD filmopptek (NEX-5) med stereolyd, rask og stille autofokus
Nytt oversiktelig grensesnitt med hjelpeguide og knipsetips
E-bajonett fatning kompatibel med speilrefleksobjektiver (med separat adapter)
*Sweep Panorama med 3D visning

 

Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Kompakt high-end med nok krefter.
En nærmere kikk på både innsiden og utsiden av de nye Xbox-ene.
GoPro Hero9 Black har 5K video, enda bedre videostabilisering – og endelig selfie-skjerm.
30. oktober slipper Disney+ sesong 2 av The Mandalorian.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Og prisene blir relativt hyggelige.
Vidvinkelzoom og lyssterk 50mm til Nikon Z.
Med to nye iPads viste Apple ved gårsdagens lansering at verdens mest populære nettbrett, som har ti-års jubileum i år, er kommet for at bli.
Nå måler den også oksygennivået i blodet ditt.
United States Customs and Border Protection har beslaglagt et større parti OnePlus Buds trådløse ørepropper. Myndighetene vurderer at OnePlus har kopiert Apples AirPods.
De fleste spesifikasjonene vet vi allerede. Nå har det kommet nyheter om kameramodulen på den kommende smarttelefonen fra OnePlus.
Med Motorola Razr 5G og Motorola Moto G9 Plus er kinesiske Lenovo klar med mobiler til både store og små lommebøker
Sony lanserer a7C, det minste fullformatkameraet.
Disneys nye streamingtjeneste er omsider tilgjengelig for nedlasting på en rekke plattformer. Her finner du den!
Denon slapp nettopp fire 110-årsjubileums-produkter. Vi har allerede fått hjemmekinoforsterkeren AVC-A110 til test.
De brillefine hodehøyttalerne fra Bose kommer nå i flere nye design, inkludert en treningsversjon med polariserte glass.
Den kinesiske elektronikkgiganten har nå lansert MateBook X, FreeBuds Pro med ny støyreduserende teknologi og to nye smartklokker, Watch GT2 Pro og Watch Fit.