TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sony ILME-FX30 Super 35 videokamera

Sony FX30 er profesjonell video i hendig format.

forfatter
Publisert 29.09.22 - 09:59

Det kompakte Sony ILME-FX30, er en litt kraftpakke for innholdsleverandører som lever av å lage video til alle mulige formål. FX30 er definitivt i den håndholdte klassen, og det har Sony fått til ved å bygge inn en APS-C bildebrikke som gir Super 35-format.

Kameraet er Sonys minste i Cinema Line, med profesjonelle videokamerear, og har utskiftbar optikk, 10-bits 422 video i 4K Super 35-format, Log-opptak og kan importere ulike LUT-er (Look Up Table) som kan vises på skjermen. Sånn at fotografen og regissøren kan se hvordan opptaket kan se ut etter postprosessering.

Foto: Sony

FX30 er mindre enn FX3, og har en 26 megapiksler bakbelyst APS-C CMOS bildebrikke, med både digital og mekanisk stabilisering, og ulike bildeformater. Den kan ta stillbilder i 20 Mp oppløsning, og man kan skyte 6K-video oversamplet til 4K60p for høyere filkvalitet.

Kameraet støtter også 4K120p med 1,62 x beskjæring, og 240 fps i full HD.

Foto: Sony

His man kobler til en ekstern opptaker som en Atomos Ninja V+, kan man sende 16-bits video i råfomat via HDMI, og kameraet kan lagre video i 10-bit 422 også i H.265 eller H.264.

Det har Sonys S-Cinetone-stil støtter selvsagt Log-filming og har Cine El, Cine El Quick, og flere ISO innstillinger på opptak med S-Log3 gammakurve, for fleksibel fargegradering i postprosessering.

Foto: Sony

Sony sier at kameraets Exmor R bildebrikke, har såkalt dobbel ISO, her 800 og 2500 ISO med samme lave støynivå, og over 14 trinn bildedynamikk.

FX30 er tilgjengelig i slutten av oktober, og prisen for kameraet med håndgrepet med XLR-kontakter, er oppgitt til 29000 kr, men det kan leveres uten til 24000 kr.

Foto: Sony

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde