Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony FE 50mm f1.2 GM

Sonys nye 50mm er en optisk bragd.

Med den nye FE 50mm f1.2 GM, har Sony fire 50mm objektiver til fullformatkameraene sine, men denne er den mest lyssterke, og trolig den med best optisk ytelse. Hvilket er en bragd, for Planar T* FE 50/1.4 Zeiss, er ikke akkurat dårlig.

Men den har ikke lysstyrke f1.2, som den nye G Masteren har.

Optisk handler det om 14 elementer i 10 grupper, i en kombinasjon av ED- og asfærisk glass, med Fluorine-belegg på frontelementet, som skal holde støv og vanndråper unna.

Objektivet er også værtettet, og relativt kompakt og lett. 778 gr er det samme som Zeiss-utgaven, lengden på 108 mm er den samme, og diameteren er 87 mm. Filterfatningen er 72 mm.

Innvendig er det 11 avrundede blenderlameller, og Sony oppgir nærgrensen til 40 cm. Det kan også brukes på Sonys videokameraer, og kameraer med APS-C-format, da blir brennvidden 75mm.

Blenderring fra 1.2 til f16, og programmerbar funksjonsknapp. Sony FE 50mm f1.2 GM leveres med etui og solblender, priset til 25.000 kr.

 

 

Annonse

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Sonys nye 50mm er en optisk bragd.

Sonys nye 50mm er en optisk bragd.

Sonys nye 50mm er en optisk bragd.

Sonys nye 50mm er en optisk bragd.

Sonys nye 50mm er en optisk bragd.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.