Nyhet

Sony FE 50mm f1.2 GM

Sonys nye 50mm er en optisk bragd.
forfatter

Med den nye FE 50mm f1.2 GM, har Sony fire 50mm objektiver til fullformatkameraene sine, men denne er den mest lyssterke, og trolig den med best optisk ytelse. Hvilket er en bragd, for Planar T* FE 50/1.4 Zeiss, er ikke akkurat dårlig.

Men den har ikke lysstyrke f1.2, som den nye G Masteren har.

Optisk handler det om 14 elementer i 10 grupper, i en kombinasjon av ED- og asfærisk glass, med Fluorine-belegg på frontelementet, som skal holde støv og vanndråper unna.

Objektivet er også værtettet, og relativt kompakt og lett. 778 gr er det samme som Zeiss-utgaven, lengden på 108 mm er den samme, og diameteren er 87 mm. Filterfatningen er 72 mm.

Innvendig er det 11 avrundede blenderlameller, og Sony oppgir nærgrensen til 40 cm. Det kan også brukes på Sonys videokameraer, og kameraer med APS-C-format, da blir brennvidden 75mm.

Blenderring fra 1.2 til f16, og programmerbar funksjonsknapp. Sony FE 50mm f1.2 GM leveres med etui og solblender, priset til 25.000 kr.

 

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.