Nyhet

Sony FE 35mm f1.4 GM

Anvendelig 35mm for Sony fullformat
forfatter

Den veldig kompakte og gunstig prisede FE 35 f1.8, er kanskje et bedre kjøp, men den nye FE 35mm f1.4 GM er kanskje enda bedre til krevende oppgaver.

Den er i hvertfall en utfordrer til Sonys egen FE Zeiss 35mm f1.4, som fremdeles er i salg, og er blant de bedre vidvinkelobjektivene vi har testet.

Sony har iallefall lagt seg i selen for å korrigere den nye 35-en så godt som det er mulig. Objektivet er relativt kompakt og veier drøyt 500 gram, men har likevel plass til 14 linseelementer  i 10 grupper, og et par av Sonys XD fokusmotorer.

To av elementene er av typen asfæriske (XA=Extreme Aspherical) og ett av dem er et ED-element (Extra-low Dispersion), med Sonys Nano AR II belegg å dempe reflekser og strølys.

Objektivet kan fokuseres manuelt hvis man ønsker, og det har blenderring hvor man kan slå av klikkene når det skal brukes på videoopptak.

Nærgrensen er oppgitt til 27 cm, og objektivet har hele 11 avrundede blenderlameller for enda mykere defokus – bokeh.

Sony objektivet er priset til 19.000 kr, det dobbelte av et FE 35mm f1.8, og er i butikkene i løpet av januar.

  • 35mm brennvidde, tilsv 52,5mm på APS-C
  • f1.4 – f16
  • 76 mm diameter, 96 mm langt
  • 67 mm filterfatning
  • 524 gram
  • Solblender
  • Værtettet

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.