Følg oss på

Søk etter tester, nyheter, anmeldelser..

Sony FE 35mm f1.4 GM

Anvendelig 35mm for Sony fullformat

Den veldig kompakte og gunstig prisede FE 35 f1.8, er kanskje et bedre kjøp, men den nye FE 35mm f1.4 GM er kanskje enda bedre til krevende oppgaver.

Den er i hvertfall en utfordrer til Sonys egen FE Zeiss 35mm f1.4, som fremdeles er i salg, og er blant de bedre vidvinkelobjektivene vi har testet.

Sony har iallefall lagt seg i selen for å korrigere den nye 35-en så godt som det er mulig. Objektivet er relativt kompakt og veier drøyt 500 gram, men har likevel plass til 14 linseelementer  i 10 grupper, og et par av Sonys XD fokusmotorer.

To av elementene er av typen asfæriske (XA=Extreme Aspherical) og ett av dem er et ED-element (Extra-low Dispersion), med Sonys Nano AR II belegg å dempe reflekser og strølys.

Objektivet kan fokuseres manuelt hvis man ønsker, og det har blenderring hvor man kan slå av klikkene når det skal brukes på videoopptak.

Nærgrensen er oppgitt til 27 cm, og objektivet har hele 11 avrundede blenderlameller for enda mykere defokus – bokeh.

Annonse

Sony objektivet er priset til 19.000 kr, det dobbelte av et FE 35mm f1.8, og er i butikkene i løpet av januar.

  • 35mm brennvidde, tilsv 52,5mm på APS-C
  • f1.4 – f16
  • 76 mm diameter, 96 mm langt
  • 67 mm filterfatning
  • 524 gram
  • Solblender
  • Værtettet

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Anvendelig 35mm for Sony fullformat

Anvendelig 35mm for Sony fullformat

Anvendelig 35mm for Sony fullformat

Kate Beckinsale beviser, nok en gang, at hun kan sine action-moves.

Anvendelig 35mm for Sony fullformat

Anvendelig 35mm for Sony fullformat

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.