Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sony FE 24mm F2.8 G, FE 40mm F2.5 G, FE 50mm F2.5 G

Faste brennvidder for fullformat.

Trolig har de sett det samme som oss. At det mangler små, rimelige og relativ lyssterke objektiver til systemkameraene i alpha-serien. Det er for eksempel lite trolig at noen kjøper en FE 35mm f1.4 G Master til et Sony a7c eller a7 III, siden objektivet er enormt sammenlignet med kameraet – og koster skjorta.

Men disse tre er perfekte for Sonys mindre og rimeligere fullformatkameraer.

1. SEL50F25G_A-Mid_ 1. SEL40F25G_A-Mid_ 1. SEL24F28G_A-Mid_
<
>
FE 50mm F2.5 G

De tre objektivene er i stigende (brennvidde) rekkefølge: FE 24mm F2.8 G, FE 40mm F2.5 G, FE 50mm F2.5 G.

De er alle tre bare 45 x 64 mm store, og veier maks 174 gram. Man kan innvende at det heller skulle vært en 28 eller 35mm istedet for en 40mm blant de nye objektivene, men Sony har allerede en kompakt og utmerket FE 35mm F1.8.

Trioen har Sonys to lineære fokusmotorer på innsiden, som flytter de få linseelementene lynraskt, og her brukes det asfæriske elementer i alle tre, mens 50- og 24mm også har et ED-element.

Nærgrensen er oppgitt til 18 cm for 24mm, 25 cm for 40mm og 31 cm for 50mm.

Alle tre er værtettet, de har filterfatning på 49 mm og leveres med solblender.

Annonse

Prisen er satt til 7700 kr for hvert av objektivene.

FE 40mm F2.5.

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Faste brennvidder for fullformat.

Faste brennvidder for fullformat.

Faste brennvidder for fullformat.

Faste brennvidder for fullformat.

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.