TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sony FE 24-70mm F2.8 GM II er minst og lettest i klassen

Lavere vekt og bedre ytelse er stikkordene for Sony FE 24-70mm F2.8 GM II

forfatter
Publisert 27.04.22 - 16:00

Den nye FE 24-70mm F2.8 GM II kan lett forveksles med 24-70mm F2.8 GM, som forgjengeren het. Skjønt, forgjengeren er feil fordi den seks år eldre utgaven fortsatt blir tilgjengelig for de som vi ha en.

Den er dog litt større og litt tyngre, og er bygget på en eldre optisk konstruksjon, mens 24-70mm F2.8 GM II er ny fra innerst til ytterst.

De dekker det samme brennviddeområdet, som er så anvendelig for så mange, og med svært god lysstyrke er zoomobjektivet egnet for alt fra portretter i lite lys, til nærbilder ned tl 21 cm, bryllup, reise og landskap eller arkitektur.

4. Thumbnail Situation ILCE FX3 1 DSC08193 Mid
Sony FE 24-70mm F2.8 GM II in action

Zoomen er også godt egnet til video, i følge Sony. Som sier at objektivets lineære XD fokusmotoren styrer en flytende fokusseksjon, som støtter skuddtakt opptil 30 bilder/s 4K 120p videoopptak.

Den optiske konstruksjon er ny. Medium asfæriske og to XA-elementer (extreme aspherical), i kombinasjon med to ED- (extra-low dispersion) og to Super ED glasselementer.

Mindre og lettere

1. A Large 2. ILCE 7RM4 right Large
<
>
2. ILCE 7RM4 right Large

 

Objektivet skal være bedre korrigert for astigmatisme, coma-feil og kromatisk aberrasjon, og det skal ha lavere fortegning og bedre skarphet og oppløsning enn før.

Vekten er oppgitt til 695 gram, lengden er kortet ned med 16 mm, og volumet er krympet med 18 prosent. Sammenlignet med FE 24-70mm F2.8 GM.

To nye programmebare knapper, ny blendering med klikkstopp som kan slås av (for video), og muligheten for å regulere motstanden på zoomingen, er også blant nyhetene på FE 24-70mm F2.8 GM II.

Som leveres med en ny solblender med åpning for en finger til regulering av polarisasjonseffekten på et 82mm filter.

Pris og tilgjengelighet

Zoomen er tilgjengelig i slutten av mai, priset til 25.000 kr. Altså bare litt over gjeldende pris på den eksisterende 24-70mm F2.8 GM

5. Susanna Kosa VX8027 6. Mathias Kniepeiss VX8027 3 7. Mathias Kniepeiss VX8027 2
<
>
Foto: Mathias Kniepeiss
Les også Sony FE 24-70mm f2.8 GM Smaker det , så koster det. Slik er det også med Sonys beste zoomobjektiv.
Lese hele artikkelen? eller registrer deg.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ Måned

kr 119,00

KJØP

LB+ Uke

kr 59,00

KJØP
Alle abonnement fornyes automatisk til ordinærpris. Ingen bindingstid.
forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Aktuelle tilbud prisguiden
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
You’ll want to hear this: Everything you need to know about Belkin’s audio range Consumer electronics leader Belkin celebrates its forty-year legacy with innovations that help you to be ready for today
lbpluss
Ta opp god lyd i marka DJI Mic lover kabelfri studiolyd i knapphulsmikrofoner.
lbpluss
En helt spesiell zoom Sonys nye normalzoom er uvanlig.
lbpluss
Råeste zoomen vi har sett 10x ultra-telezoom for fullformat.
lbpluss
Lumix S5II og S5IIX: Kompakte fullformatkameraer vi sikler etter Panasonics kompakte fullformatkamera Lumix S5II kan endelig filme med fasebasert autofokus. S5IIX gir ytterligere heftige videofunksjoner.
Følg Lyd & Bilde