Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Videokamera for proffene

Proffkameraet Sony FX6 kombinerer det beste av deres speilløse systemkameraer med det ypperste innen 4K kinematografi.
Sony Cinema Line FX6 lifestyle2

Sony FX6, hvis fulle betegnelse er ILME-FX6V, er et profesjonelt 4K videokamera i fullformat, hvor man samtidig har utnyttet all kunnskapen fra Sonys beste speilløse systemkameraer for stillbilder.

Det kan minne om hva Panasonic har gjort med S1H (og til en viss grad Canon med sitt 8K-kamera R5), men til forskjell fra sine konkurrenter har Sony med FX6 valgt ergonomien til et videokamera. Med knapper og brytere som kinematografer kjenner dem, og selvsagt et praktisk bærehåndtak. Som gjør det langt enklere å filme stødig, enn når man står og filmer med et stillbildekamera.

Sony Cinema Line FX6

Sony Cinema Line FX6. Foto: Sony

Kompakt for skapere på farten

FX6 danner Sonys Cinema Line, sammen med det større FX9 og det fullvoksne – og dertil prisede – VENICE. Vi blir lovet «den aller høyeste cine-kvaliteten fra kinematografi til dokumentarfilm.» Takket være sine kompakte mål vil FX6 kunne appellere til et bredere publikum, med samme teknologi som fra de to andre kameraene. FX6 er «den kompakte og fleksible løsningen som gir store resultater».

Sony FX6 gir også mer frihet til å spille inn videoer med en rask og nøyaktig autofokus, inkludert autofokus i sanntid, sanntidssporing og justerbar følsomhet for autofokus. Det inkluderer også «et unikt variabelt ND-filter for å opprettholde et filmatisk utseende og endre belysningsmiljøer for mer kreative uttrykk».

Annonse

Sony FX6 har et avtakbart, smart håndtak og LCD-skjerm med høy oppløsning, varmestyringssystem for lange arbeidsøkter og en god batterilevetid på inntil 3,5 timer.

Sony Cinema Line FX6 lifestyle

Sony Cinema Line FX6. Foto: Sony

Annonse

4K 120 fps

Sony FX6 har et lett og modulært kamerahus som kan tilpasses til det tilbehøret du vil bruke. Vi blir lovet at det kompakte kamerahuset ikke går på akkord med videokvaliteten, og du kan filme i 4K oppløsning inntil 120 bilderammer i sekundet (fps). Rolling shutter blir et minimalt problem, sies det, og kameraet kan filme i svært svakt lys, med opptil 409.800 ISO. Dette takket være en 10,2 MP Exmor R CMOS-sensor i kombinasjon med en ny Bionz XR-prosessor.

15-trinns dynamikkområde

Sony hevder et dynamikkområde på over 15 trinn (stopp), hvis du filmer i S-Log3 bildeformat. Dette er mer enn ett trinn over de fleste konkurrentene. Det høres ikke mye ut, men du dobler faktisk lysinntaket for hvert trinn, så det er ganske imponerende likevel. Fargedybden dekker mer enn REC.2020 som er det største fargerommet som brukes kommersielt i dag. Det betyr også at kameraet passer i nært sagt alle opptaksmiljøer.

Kameraet har dobbel ISO-krets (Dual Base ISO), på 800 og 12.800 betyr, som betyr at du kan øke sensorfølsomheten uten å få mer støy i bildet. Dermed kan du filme under dårligere lysforhold uten å miste kvalitet i bildet.

Sony Cinema Line FX6

Sony Cinema Line FX6

Flotte bilder rett ut av kameraet

S-Cinetone er standard fargeprofilen til Sony PXW-FX9, denne skal gi «rike farger, naturlige ansiktstoner og en mykere tone», og er laget for å kunne gi flotte bilder rett ut av kameraet. Samme fargeprofil finnes også i de andre Cinema Line-kameraene, inkludert flaggskipet VENICE. Som betyr at man kan bruke alle modellene i en og samme videoproduksjon, og opptakene kan klippes sammen uten at du må finjustere i etterproduksjon for å matche dem.

Raskere minnekort – CFexpress Type A

CFexpress Type A er litt mindre enn CFexpress type B. Siden FX6 bruker type A, vil du kunne bruke både CFexpress-kort og SD-kort i FX6. Hvis du vil ha støtte for alle videomoduser i kameraet må du bruke CFexpress-kort. Da kan du også filme i aller høyeste bitstrøm, som er 600 Mbit/s.

Sony Cinema Line FX6

Sony Cinema Line FX6

Sony FX6 – pris og tilgjengelighet

Sony FX6 blir tilgjengelig i midten av desember, og koster 74.990 kroner uten objektiv.

Annonse

Fakta

  • Sensortype: 35 mm fullformat CMOS-bildesensor med enkeltbrikke
  • Piksler: Ca. 12,9 megapiksler (totalt), ca. 10,2 megapiksler (effektivt)
  • Følsomhet: ISO 800/12800 (Cine EI-modus, D55-lyskilde)
  • Innebygde optiske filtre: Klar, lineær variabel ND(1/4ND til 1/128ND)
  • Medietype: CFexpress Type A- / SD-kort (x2), Spor B kan brukes til lagring av konfigurasjonsdata.
  • LCD: 8,8 cm (3,5-type), Ca. 2,76 millioner prikker

Mer info: sony.no

Sony Cinema Line FX6 01 Sony FX6 rear Sony FX6 side Sony Cinema Line FX6 Sony FX6 04 Sony FX6 front Sony Cinema Line FX6 Spread Sony Cinema Line FX6 lifestyle2 Sony Cinema Line FX6 lifestyle
<
>
Sony Cinema Line FX6. Foto: Sony

Full tilgang til Lyd & Bilde for 49 kr

Prøv i 30 dager og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter

(f. 1978): Journalist. Gråbein har aldri hatt noen heltidsjobb før Lyd & Bilde. Her har han til gjengjeld vært nesten halvparten av sitt liv, helt siden han i 2001 sendte jobbsøknaden til feil adresse (han ville opprinnelig til et innspillingsstudio ved samme navn). Gråbeins ekspertise er hovedsakelig innenfor hi-fi, hodetelefoner og hjemmekino, men det hender han glimter til med andre kvaliteter.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.