Foto & Video Hi-fi Hjemmekino Hodetelefoner Høyttalere TV

Nyhet

Sony a7 IV får ny bildebrikke og bedre autofokus

Omfattende oppdateringer gjør Sony a7 IV til et råere kamera.

Skrevet av / 21.10.21 - 19:39
Sony a7 IV får ny bildebrikke og bedre autofokus

Sånn ser arvtakeren til Sony a7 III ut. Ikke lett å se hva som er nytt, men denne gangen er faktisk oppgraderingene ganske betydelige.

Det nye Sony a7 IV erstatter tross alt et snart fire år gammelt kamera, og da er det ikke så overraskende at vi snakker om mer en bare  små endringer.

Sonys nye og sterkt forbedrede menysystem, er inkludert i a7 IV. Det samme er en ny 33 Mp fullformat bildebrikke, en bedre søker med 3,7 Mp, og en vribar pekeskjerm med 1 Mp bildepunkter.

Det er slett ikke alt. En 5,5-trinns bildestabilisator er inkludert. Det er også Sonys svært gode Real Time Eye fokussystem, og selvsagt 4K-video. Skuddtakten er oppgitt til 10 bilder/s.

4K30p hentes fra en 7K-videostrøm, med 10-bit 4:2:2 eller 4:2:0 farger, i enten H.265 eller H.264 komprimering, med Long GOP eller H.264 All-I komprimering. S-Cinetone fargetone

Det har også Super 35-beskjæring av 4K med opptil 60p, og en fiffig funksjon på video, er automatisk kompensering for fokuspusting. Slik at utsnittet ikke endrer seg når man fokuserer.

Fysisk sett snakker vi fremdeles om et relativt kompakt fullformatkamera. 658 gram er mer enn godkjent, og to kortplasser med støtte for SD-kort med UHS-II – den ene også for CFexpress A, er bra. Det samme kan vi si om USB-C-port med lading, og støtte for opptil 10 Gbit/s nettverkstilkobling, og en HDMI-kontakt i full størrelse.

Kikker man nøye etter, finner man en ny bryter under programhjulet. Med den kan man bytte kjapt mellom stillbilder og video, og blitsskoen på toppen har Sonys multikontakt for tilbehør som mikrofon og mikrofonadapter.

Sonys nye allroundkamera koster fra 29 000 kroner for kamerahuset alene, og 31 000 kroner for kamerahuset med en uspesifisert linse, og er i salg  fra desember.

Måneden før slippes to nye blitser. HVL-F60RM2 og den mindre HVL-F46RM. De to deler stort sett de samme egenskapene, F6o er større og kraftigere, og mens den største dekker 24-200mm, dekker F46 24-105mm.

1. HVL-F46RM_front_carton-Mid 2. HVL-F60RM2_front_ILCE-1_FE24F14GM_GO-Mid
<
>

 

F60 kan fyre 200 blink i en kontinuerlig rekke med en hastighet på 10 bps, når lyset er stilt til 1/32, 60 blink for F46, og begge støtter trådløs blitsstyring.

HVL-F60RM2 koster 6700 kroner og HVL-F46RM 4400 kroner. Begge er tilgjengelig fra november.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Les videre med LB+

Sommertilbud

LB+ Total

Få full tilgang i 7 uker for kun 7 kr.

LB+ Total mnd

Tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home

LB+ Total år

Tilgang til ALT innhold i et år

7,- / for 7 uker
49,- / for 30 dager
1,650,- / år
Med et abonnement får du også:
  • Tilgang til mer enn 7500 produkttester!
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Ukentlige nyhetsbrev med siste nytt
  • L&B TechCast – en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser
Vi har ingen bindingstid, si opp når du selv vil.

Kanskje det mest avanserte i sin klasse

Billigere med bedre lysstyrke

Kultkameraet er tilbake

Årets kuleste kamera?

Bygget for action

Skred av nyheter fra Canon

Ny bildebrikke og fasebasert autofokus

Åpner flagship store i Oslo

Fargerik og kompakt systemkamera

Se Canons flaggskipkamera

Her kan du spare mye penger

Endelig kommer det mer optikk til Canon

Scroll to Top