TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sony a7 IV får ny bildebrikke og bedre autofokus

Omfattende oppdateringer gjør Sony a7 IV til et råere kamera.

forfatter
Publisert 21.10.21 - 19:39

Sånn ser arvtakeren til Sony a7 III ut. Ikke lett å se hva som er nytt, men denne gangen er faktisk oppgraderingene ganske betydelige.

Det nye Sony a7 IV erstatter tross alt et snart fire år gammelt kamera, og da er det ikke så overraskende at vi snakker om mer en bare  små endringer.

Sonys nye og sterkt forbedrede menysystem, er inkludert i a7 IV. Det samme er en ny 33 Mp fullformat bildebrikke, en bedre søker med 3,7 Mp, og en vribar pekeskjerm med 1 Mp bildepunkter.

Det er slett ikke alt. En 5,5-trinns bildestabilisator er inkludert. Det er også Sonys svært gode Real Time Eye fokussystem, og selvsagt 4K-video. Skuddtakten er oppgitt til 10 bilder/s.

4K30p hentes fra en 7K-videostrøm, med 10-bit 4:2:2 eller 4:2:0 farger, i enten H.265 eller H.264 komprimering, med Long GOP eller H.264 All-I komprimering. S-Cinetone fargetone

Det har også Super 35-beskjæring av 4K med opptil 60p, og en fiffig funksjon på video, er automatisk kompensering for fokuspusting. Slik at utsnittet ikke endrer seg når man fokuserer.

Fysisk sett snakker vi fremdeles om et relativt kompakt fullformatkamera. 658 gram er mer enn godkjent, og to kortplasser med støtte for SD-kort med UHS-II – den ene også for CFexpress A, er bra. Det samme kan vi si om USB-C-port med lading, og støtte for opptil 10 Gbit/s nettverkstilkobling, og en HDMI-kontakt i full størrelse.

Kikker man nøye etter, finner man en ny bryter under programhjulet. Med den kan man bytte kjapt mellom stillbilder og video, og blitsskoen på toppen har Sonys multikontakt for tilbehør som mikrofon og mikrofonadapter.

Sonys nye allroundkamera koster fra 29 000 kroner for kamerahuset alene, og 31 000 kroner for kamerahuset med en uspesifisert linse, og er i salg  fra desember.

Måneden før slippes to nye blitser. HVL-F60RM2 og den mindre HVL-F46RM. De to deler stort sett de samme egenskapene, F6o er større og kraftigere, og mens den største dekker 24-200mm, dekker F46 24-105mm.

1. HVL-F46RM_front_carton-Mid 2. HVL-F60RM2_front_ILCE-1_FE24F14GM_GO-Mid
<
>

 

F60 kan fyre 200 blink i en kontinuerlig rekke med en hastighet på 10 bps, når lyset er stilt til 1/32, 60 blink for F46, og begge støtter trådløs blitsstyring.

HVL-F60RM2 koster 6700 kroner og HVL-F46RM 4400 kroner. Begge er tilgjengelig fra november.

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om

0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Det råeste sportskameraet Fujifilm X-H2S er kameraet man skal ha når man trenger skarpe actionbilder.
Uforskammet lekker kamerablits Ikke la deg lure av 50-tallsdesignet.
Sony lanserer mikrofon for vlogging Mini-mikrofon for Sony-kameraer.
Kompakt og lett 24 macro og 15-30mm zoom fra Canon Rimelig optikk for Canons speilløse fullformatkameraer.
Det lille øyet på himmelen DJIs minste kameradrone er så liten at den kan fly over alt – og fortsatt avansert nok til et profesjonelt resultat.
Capture One Mobile klar for iPad Nå kan du redigere som en proff på iPad-en.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend