Snart får du nytt kamera

Hvis du har et Olympus systemkamera, kan du snart få nye funksjoner helt gratis, i en kommende oppdatering til kameraet.

Skrevet av / 15.09.15 - 11:16
Snart får du nytt kamera

I slutten av november slipper Olympus en stor oppgradering av programvaren internt (firmware) i OMD-EM1 og EM5II, som blant annet gir eierne av disse kameraene fokusstabling, og bilde- og lydsynk på videoopptak.

De viktigste forbedringene er:

E-M1 Ver. 4.0-oppgradering:

Focus Stacking-modus.Fanger iøynefallende makrobilder med skarpe kanter med større dybde ved å kombinere åtte bilder tatt med kun ett trykk.

Utvidede variable bilderater. For videoavspilling med ekte kinofølelse, ta opp film uten bevegelsesuskarphet med 24, 25 og 30 bilder per sekund, og støtte for tidskode.

Videoopptak med variabel 5-akse bildestabilisering.Velg mellom mekanisk bildestabilisering i kamerahuset, og en ny modus med elektronisk bildestabilisering.

Film infoskjerm. Under videoopptak viser LCD-skjermen viktig informasjon som histogram, nivåmåling, lydnivå og tidskode.

Stille modus. Slå på helt stille elektronisk utløser når du tar opp video eller stillbildesekvenser i miljøer der støy kan være et problem.

Du får ikke nytt kamera, med mange nye funksjoner som forbedrer ditt kamera, og gir deg flere muligheter.
Du får ikke nytt kamera, med mange nye funksjoner som forbedrer ditt kamera, og gir deg flere muligheter.

E-M5 Mark II Ver. 2.0-oppgradering:

Ny bildemodus. Dette fargegraderingsverktøyet gjør filmredigering til en lek.

Bilde- og lydsynkronisering*. Skaper et perfekt lydspor til videoopptakene dine ved å synkronisere kameraet med en ekstern mikrofon.

Fokus-bracketing*. En svært velkommen funksjon når du gjør opptak med liten dybdeskarphet. Velg det beste bildet fra en serie som tas automatisk med litt ulik fokusering.

I tillegg får begge kameraene 4K-time lapse intervallvideo, simulert optisk søker (S-OVF), Live Composite-støtte i OI. Share appen og utkobling av fokusclutch-funksjonen på enkelte Olympus-objektiver.

*Også EM1

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top