Smartere trådløse multiskrivere

Canon slipper fire oppdaterte multifunksjonskrivere, to med NFC for enkel trådløs utskrift, pluss en snerten bærbar skriver som får plass i bagen.

Canons nye skrivergenerasjonn er naturligvis trådløs, slik at man kan sitte i sofaen å skrive ut dokumenter eller bilder. De to toppmodellene i Pixma-serien, har i tillegg utskrift via NFC (nærfeltskommunikasjon), hvor man bare trenger å holde mobilen inntil skriveren for å lage utskrifter.

Toppmodellen heter MG7550 og erstatter MG7150 som vi testet for noen måneder siden.

Den har en stor pekeskjerm på 8,8 cm,  og seks blekkpatroner med sort pigmentblekk og fargeblekk i sort, cyan, magenta, gult og grått, for høy utskriftskvalitet på fotoutskrifter.

Under topplokket sitter en A4-skanner som også skanner papirbilder og dokumenter. MG7550 koster 1790 kr, og er tilgjengelig i oktober, i sort eller hvitt.

PIXMA MG7550 _Black_Ambient_02

Den litt enklere MG6550 har fem separate blekkpatroner, NFC og Wi-Fi-tilkobling, en pekeskjerm på 7,5 cm, mens en rimeligere variant med Wi-Fi uten NFC kalt MG5650, har en skjerm på 6,2 cm.

MG6550 koster 1290 kr og finnes også i en kobberfarvet utgave, mens MG5650 koster 1190 kr. Begge er tilgjengelig i september.

Det finnes også en enklere og mer kompakt utgave kalt MG2950, til 590 kr, som passer fint på barneværelset eller hjemmekontoret. Den har også trådløs Wi-Fi-tilkobling og funksjoner for utskrift, skanning og kopiering.

PIXMA iP100 ambient

Aller minst er Pixma iP220, som er en bærbar skriver til 2490 kr, tilpasset både dokumenter og fotoutskrifter. iP110 erstatter iP100 og leveres med en rekke nye tilkoblingsmuligheter, inkludert Wi-Fi-  og nettskyutskrift.

Canon har også oppdatert Pixma Cloud Link med enda bedre tilgang til bilder og dokumenter som er lagret i nettskyen. Den er tilgjengelig via appen Pixma Printing Solutions for mobilen, eller skjermen på skriveren. Man kan også skanne 0g lagre på Google Drive, OneDrive, Facebook, Evernote, Drop Box og Twitter.

Brukere av MG5650, MG6650 og MG7550 kan også skanne JPG og PDF direkte til nettskytjenester som blant annet DropBox og Google Drive, ved å bruke skjermen på skriveren eller appen PIXMA Printing Solutions på nettbrett og smarttelefoner.

Canon introduserer i tillegg en funksjon for skanning til e-post på PIXMA MG5650, MG6650 og MG7550. Denne funksjonen sparer deg for tid ved at du kan sende skannede dokumenter og bilder som e-postvedlegg direkte fra skriveren.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Støtte for opptil 11.2 kanaler i kompakte kabinetter.
Hey, Google, nå kjører vi!
Den søteste elbilen blir mer praktisk.
Vi fikk se en rekke nye kraftige smarttelefoner, da Huawei i dag holdt virtuell pressekonferanse.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Prisgunstig fotoskriver for entusiaster.
De helt trådløse øreproppene Oppo Enco X har aktiv støyreduksjon. Lyden er det Dynaudio som står for.
Suksessforfatter Jo Nesbø slår pjaltene sammen med HBO for et kommende serieprosjekt.
Lekkede bilder viser kommende Galaxy S-modeller for første gang.
Gamle planer er funnet frem av skuffen og blir nå støvet av i en teaser på Twitter.
Ratched er en av Netflix' største suksesser noensinne.
Tidal gjør som Spotify: Med Tidal Connect blir det enklere å strømme musikken til kompatible høyttalere.
Standarden for fotoredigering, Photoshop, blir smartere med kunstig intelligens.
Med kun få dager igjen til sesongpremieren har Disney sluppet en ny teaser-trailer!
Denne uken kan du som abonnent spørre redaksjonen om hva du vil innen hodetelefoner. Vi svarer live!
Philips slipper 17 og 24 tommers dataskjerm med pekefunksjon. Den største 242B9TL har Full HD-oppløsning.
Når du gjerne skulle sett forskjellen på en elg og en hjort, trenger du en kikkert med zoom.