Search
Generic filters

Skarp oppdatering fra Fujifilm

Med den nye oppdateringen til systemkameraet X-T1, får man kraftig forbedret autofokus og nye innstillinger.

Fujifilm er blant de flinkeste i klassen til å oppdatere kameraene til sine brukere. Nå kommer en omfattende oppdatering av X-T1, toppmodellen blant systemkameraene i X-serien.

Kameraet er et av de beste vi har testet, og nå er det blitt enda bedre.

Den omfattende oppdateringen – som kan lastes ned her – oppgraderer kameraets autofokus. I firmware 4.00 får man opp til 77 fokuspunkter å boltre seg med. Fotografen kan velge størrelsen på senterpunktet, og endre til et større fokusområde med 3 x 3, 5 x 3 eller 5 x 5 av fokuspunktene sentrert i midten.

Kameraets hybridfokus kan også bruke alle 77 fokuspunkter, når man velger sone- og bred fokussporing. Da kan man følge bevegelige motiver og få langt flere bilder i fokus enn før.

Vi har nemlig prøvd fw 4.0 på et X-T1, og ikke bare er autofokusen raskere og mer presis, men følgefokusen fungerer forbløffende godt.

Det er liten tvil om at kameraet er blitt mye bedre å bruke, med den omfattende oppdateringen til fokussystemet, som også har økt følsomheten til fokussystemets fasesensorer fra 2,5 til 0,5 trinn.

Fuji fw4 eyeafNå får det også ansiktsgjenkjenning med øyefokus, som kan låses på venstre eller  høyre øye, om man ikke vil at kameraet skal velge for deg.

Blant andre oppdateringer til X-T1, er automatisk bytte til makrofokus, slik at man slipper å slå den av og på etter behov, smidigere autofokus på videoopptak, fritt valg av alle lukkertider fra 30s til 1/32,000s med lukkerhjulet i T-posisjon og lukkerinnstilling på mekanisk + elektronisk.

Fuji-brukere kan forøvrig ta en titt på den oppdaterte objektivappen for iOS og Android. Der finner man Fujis nyeste objektiver, med alle data og prøve dem i en interaktiv setting hvor effekten av varierende blender vises på nettbrettskjermen.

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.