Skarp oppdatering fra Fujifilm

Med den nye oppdateringen til systemkameraet X-T1, får man kraftig forbedret autofokus og nye innstillinger.

Skrevet av / 29.06.15 - 14:20
Skarp oppdatering fra Fujifilm

Fujifilm er blant de flinkeste i klassen til å oppdatere kameraene til sine brukere. Nå kommer en omfattende oppdatering av X-T1, toppmodellen blant systemkameraene i X-serien.

Kameraet er et av de beste vi har testet, og nå er det blitt enda bedre.

Den omfattende oppdateringen – som kan lastes ned her – oppgraderer kameraets autofokus. I firmware 4.00 får man opp til 77 fokuspunkter å boltre seg med. Fotografen kan velge størrelsen på senterpunktet, og endre til et større fokusområde med 3 x 3, 5 x 3 eller 5 x 5 av fokuspunktene sentrert i midten.

Kameraets hybridfokus kan også bruke alle 77 fokuspunkter, når man velger sone- og bred fokussporing. Da kan man følge bevegelige motiver og få langt flere bilder i fokus enn før.

Vi har nemlig prøvd fw 4.0 på et X-T1, og ikke bare er autofokusen raskere og mer presis, men følgefokusen fungerer forbløffende godt.

Det er liten tvil om at kameraet er blitt mye bedre å bruke, med den omfattende oppdateringen til fokussystemet, som også har økt følsomheten til fokussystemets fasesensorer fra 2,5 til 0,5 trinn.

Fuji fw4 eyeafNå får det også ansiktsgjenkjenning med øyefokus, som kan låses på venstre eller  høyre øye, om man ikke vil at kameraet skal velge for deg.

Blant andre oppdateringer til X-T1, er automatisk bytte til makrofokus, slik at man slipper å slå den av og på etter behov, smidigere autofokus på videoopptak, fritt valg av alle lukkertider fra 30s til 1/32,000s med lukkerhjulet i T-posisjon og lukkerinnstilling på mekanisk + elektronisk.

Fuji-brukere kan forøvrig ta en titt på den oppdaterte objektivappen for iOS og Android. Der finner man Fujis nyeste objektiver, med alle data og prøve dem i en interaktiv setting hvor effekten av varierende blender vises på nettbrettskjermen.

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

GoPro Hero12 Black: Det beste actionkameraet?

Scroll to Top