Kamera

Under 100-årsjubileumet i det nye hovedkvarteret i Leitz Park, Wetzlar, slapp Leica et nytt analogkamera, en spesialutgave og tre objektiver som det bare blir laget 101 eksemplarer av.
Annonse
Annonse
forfatter

Det første eksemplaret av hvert av produktene – serienummer 14 og koffert 001/101, ble solgt for 120.000 Euro. Og inneholdt et nytt analogt Leica M-A kamera, et nytt Leica M Monochrom i stål, og tre Leica Summilux-M objektiver med brennvidder på 28, 35 og 50mm.

Summilux-M 28mm f1.4 Asph. er et helt nytt objektiv og foreløpig unik for M Edition 100 og leveres i en sortlakkert aluminium koffert laget for Leica av Rimowa, og inkludert er en håndfull Kodak TRI-X 400 sorthvitt-filmer.

Leica-Summilux-M-28mm-f_1.4-ASPH

Mens Leica M Edition 100 selges til samlere fortere enn du kan si Leica M, er det nye Leica Macro-Elmar-M 90 mm f4 med Macro-Adapter-M, tilgjengelig fra juni 2014.

Det er en kompakt 90mm med makro, som med adapteren gir fotografen en nærgrense på 41 cm i forhold 1:2, og teleskopobjektivet kan reguleres i lengderetningen til ønsket reproforhold.

Annonse

Leica M+Macro-Adapter+Macro-Elmar_M4_90_top

Samtidig med 100-årsjubileumet, slapp Leica, Leitz Park-versjoner i begrensede produksjonserier av flere eksisterende produkter.

Blant dem en Leitz Park-versjon av mellomformatkameraet Leica S, Leitz Park-versjoner av kikkertene Ultravid 8 x 42 BL og 10 x 42 BL, Leica X Vario med zoom, det lille X2-kameraet og M Monochrom i sølv og sort.

Leica Monochrom_Leitzpark

Alle lages i små serier, så om man skal komme samlerne i forkjøpet, må man kontakte Bresson for i det hele tatt å ha en mulighet til å komme seg inn i køen.

Annonse

Leica X2_Leitzpark

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 49 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

HEDDphone er et virkelig unikum, som baner vei for noe helt nytt innenfor hodetelefoner. Slike har du garantert ikke hørt før!
Med samme finesser som Apples ørepropper er de like låst til Samsungs egne mobiler.
Du kan få AIAIAIs hodetelefoner akkurat som du vil ha dem – for du kombinerer delene selv. Vi har lyttet til toppmodellen.
Audezes gaming-headset nyter godt av planar-teknologien fra selskapets luksushodetelefoner.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Elektrostatiske hodetelefoner og drivere fra Stax er bare begynnelsen.
Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
Full pott for Polestar 2 i krasjtest.
Xaiomi har lansert fire nye mobiler som de aller fleste har råd til. Den billigste har 5G, og den dyreste har 108 megapiksler.
Porsches elektriske crossover er endelig offisiell - sjekk ut lanseringsvideoen her!
Trådløse propper med Marshall-lyd og appstyring.
LG har patentert en ny type OLED-TV som kan skjules når du ikke bruker den.
Disney ryster i selve fundamentet til kinoenes eksklusive filmmonopol.
En ny, heftigere versjon av Samsungs superbrede gaming-monitor skal være på vei.
Lyngdorfs flaggskipsforsterker kan nå spille av de høyoppløste MQA-lydfilene fra blant annet Tidal.
Nå kan du snart høre Wharfedale og Leak Audio hos forhandlere.
Bare husk å velge utgaven med stereolyd.
Samsung slipper en rekke nye TV-modeller i løpet av mars/april.
0-100 km/t under 5 sek, firehjulstrekk og 420 km rekkevidde