Sjeldent Leica M Edition 100 kamerasett

Under 100-årsjubileumet i det nye hovedkvarteret i Leitz Park, Wetzlar, slapp Leica et nytt analogkamera, en spesialutgave og tre objektiver som det bare blir laget 101 eksemplarer av.

Det første eksemplaret av hvert av produktene – serienummer 14 og koffert 001/101, ble solgt for 120.000 Euro. Og inneholdt et nytt analogt Leica M-A kamera, et nytt Leica M Monochrom i stål, og tre Leica Summilux-M objektiver med brennvidder på 28, 35 og 50mm.

Summilux-M 28mm f1.4 Asph. er et helt nytt objektiv og foreløpig unik for M Edition 100 og leveres i en sortlakkert aluminium koffert laget for Leica av Rimowa, og inkludert er en håndfull Kodak TRI-X 400 sorthvitt-filmer.

Leica-Summilux-M-28mm-f_1.4-ASPH

Mens Leica M Edition 100 selges til samlere fortere enn du kan si Leica M, er det nye Leica Macro-Elmar-M 90 mm f4 med Macro-Adapter-M, tilgjengelig fra juni 2014.

Det er en kompakt 90mm med makro, som med adapteren gir fotografen en nærgrense på 41 cm i forhold 1:2, og teleskopobjektivet kan reguleres i lengderetningen til ønsket reproforhold.

Leica M+Macro-Adapter+Macro-Elmar_M4_90_top

Samtidig med 100-årsjubileumet, slapp Leica, Leitz Park-versjoner i begrensede produksjonserier av flere eksisterende produkter.

Blant dem en Leitz Park-versjon av mellomformatkameraet Leica S, Leitz Park-versjoner av kikkertene Ultravid 8 x 42 BL og 10 x 42 BL, Leica X Vario med zoom, det lille X2-kameraet og M Monochrom i sølv og sort.

Leica Monochrom_Leitzpark

Alle lages i små serier, så om man skal komme samlerne i forkjøpet, må man kontakte Bresson for i det hele tatt å ha en mulighet til å komme seg inn i køen.

Leica X2_Leitzpark

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Vil erstatte HBO Nordic i løpet av 2021, med premiere på en rekke storfilmer!
Nettopp kjøpt deg ny TV til PS5 eller Xbox? Vi viser deg hvordan du aktiverer den beste og raskeste spillmodusen!
Qualcomm har i forbindelse med Snapdragon Tech Summit lansert etterfølgeren til Snapdragon 865. Den nye Snapdragon 888 vil være å finne i en rekke Android-flaggskip i 2021.
Nettopp kjøpt deg ny 4K-TV? Da kan du innvie den med Last Christmas i remastret 4K-versjon!

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
La ikke størrelsen lure deg, Phono Box RS2 har alt en vinylentusiast trenger.
Alle ønsker seg harde pakker, vi også, derfor har vi satt sammen den feteste gavelisten vi kunne komme på.
Stereoanlegget på soverommet til Jimi Hendrix i London låter nå akkurat som det gjorde da han lyttet til det.
Dette har de aldri gjort før, hvertfall ikke på denne måten.
Parlamentet ønsker å bidra til bærekraftige løsninger ved å fremme gjenbruk og reparasjon og ved å bekjempe praksiser som forkorter produkterslevetid.
Over for Europas største fotomesse
AKMs DAC-fabrikk har brent ned, som krøpler produsentene i flere måneder. Slik responderer hi-fi-bransjen.
Duoen bak The Rain får fornyet tillit hos strømmegiganten.
Nå er det bare tre uker til vi igjen kan humre og le med sjarmerende Johanne & Co.
Risikoen for å bli snytt er større enn sjansen for å gjøre et kupp.
Light Speaker fra svenske Transparent er ikke som andre trådløse høyttalere.
Popprinsessen går helt nye veier - nå på Disney+.