TESTER GUIDER SERIER/FILM L&B FORUM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING

Sjeldent Leica M Edition 100 kamerasett

Under 100-årsjubileumet i det nye hovedkvarteret i Leitz Park, Wetzlar, slapp Leica et nytt analogkamera, en spesialutgave og tre objektiver som det bare blir laget 101 eksemplarer av.

forfatter
Publisert 26.05.14 - 14:44

Det første eksemplaret av hvert av produktene – serienummer 14 og koffert 001/101, ble solgt for 120.000 Euro. Og inneholdt et nytt analogt Leica M-A kamera, et nytt Leica M Monochrom i stål, og tre Leica Summilux-M objektiver med brennvidder på 28, 35 og 50mm.

Summilux-M 28mm f1.4 Asph. er et helt nytt objektiv og foreløpig unik for M Edition 100 og leveres i en sortlakkert aluminium koffert laget for Leica av Rimowa, og inkludert er en håndfull Kodak TRI-X 400 sorthvitt-filmer.

Leica-Summilux-M-28mm-f_1.4-ASPH

Mens Leica M Edition 100 selges til samlere fortere enn du kan si Leica M, er det nye Leica Macro-Elmar-M 90 mm f4 med Macro-Adapter-M, tilgjengelig fra juni 2014.

Det er en kompakt 90mm med makro, som med adapteren gir fotografen en nærgrense på 41 cm i forhold 1:2, og teleskopobjektivet kan reguleres i lengderetningen til ønsket reproforhold.

Leica M+Macro-Adapter+Macro-Elmar_M4_90_top

Samtidig med 100-årsjubileumet, slapp Leica, Leitz Park-versjoner i begrensede produksjonserier av flere eksisterende produkter.

Blant dem en Leitz Park-versjon av mellomformatkameraet Leica S, Leitz Park-versjoner av kikkertene Ultravid 8 x 42 BL og 10 x 42 BL, Leica X Vario med zoom, det lille X2-kameraet og M Monochrom i sølv og sort.

Leica Monochrom_Leitzpark

Alle lages i små serier, så om man skal komme samlerne i forkjøpet, må man kontakte Bresson for i det hele tatt å ha en mulighet til å komme seg inn i køen.

Leica X2_Leitzpark

Lese hele artikkelen? eller bli medlem av LB+.

Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

LB+ inkluderer
  • Over 6000 produkt-tester
  • Unngå bomkjøp med våre råd og guider
  • Delta i L&B-forumet med L&B-entusiaster
  • Store rabatter hos våre samarbeidspartnere i LB+ Fordelsklubb
  • Alltid oppdatert på siste nytt
  • Nyhetsbrev rett i innboksen
  • L&B TechCast - en podcast av L&B
  • Deaktiver annonser (gjelder kun 12 måneder)
  • Ingen bindingstid, si opp når du vil!

Vi tester for deg!

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Kommentarer


Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Motta varsler
Varlse meg om
0 Kommentarer
Inline Feedbacks
View all comments
Aktuelle tilbud
Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Ut av mørket Er du lei av bildestøy og matte, kjedelige farger? Da er Logitech Litra Glow et billig alternativ.
Lettere Nikon-tele med rekkevidde 400mm med innebygget stabilisator og lav vekt.
Ta opp innhold i 4K med Nikon Z30 Vloggere og innholdsleverandører har fått nytt verktøy.
Nytt kamera til ferien? Sjekk vår topp 10 liste. Et godt kamera gir deg bedre bilder, ta med ett av disse på årets ferie.
Nye stabilisatorer fra DJI DJI RS 3 Pro er tilpasset systemkameraer.
Lommeprinter for sommerbildene Lag dine egne bilder rett fra appen og skriv ut.
Følg Lyd & Bilde
Send this to a friend