Search
Generic filters

Sjekk Panasonics 4K-monster

Slik ser entusiastenes nye verktøy ut: Panasonic HC-X1000 skyter 4K-video med fire ganger høyere oppløsning enn vanlig HD-video.

X1000 er et Ultra HD 4K-videokamera med proffegenskaper, som er rettet like mye mot videoentusiaster som proffer. Det er mindre og lettere enn de fleste 4K-kameraer for proffbruk, men ikke fullt så kompakt som Sony FDR-AX100E, som vi testet i sommer.

Panasonic ​​HC-X1000 tar opp full 4K 60p/50p-video på SD-minnekort, og er utstyrt med et Leica Dicomar objektiv med 20 x zoom, en ny BSI-videobrikke og Panasonics Crystal Engine Pro 4K videprosessor.

X1000_backslant_EVF

Det støtter filformatene AVCHD, MOV og MP4 i QFHD-oppløsning (3840 x 2160 til TV-produksjon) og Cinema 4K (4096 x 2160 til kinobruk).

Kameraet har manuelle fokus, zoom og blenderinger, to XLR-lydinnganger, ND-filtre i tre trinn og plass til to SD-kort. Den vribare pekeskjermen har 1,15 Mp oppløsning, og er 3,5-tommer stor.

Panasonic HC-X1000 er tilgjengelig fra oktober 2014, og prisen ser ut til å bli rundt 25.000 kroner.

X1000_side2

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Google håper smarthøyttaleren Nest Audio vil gi konkurrentene juling. Ny Chromecast med fjernkontroll også lansert, og dessuten mobilen Google Pixel 5.
Lenovo X1 Fold kan bestilles allerede nå.
Fritt valg på lyseffekter og fire forskjellige opptaksmoduser.
Bang & Olufsen i gaming-samarbeid med e-sportsutøverne i Astralis. Vil ha gaming-headsett klar til våren.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nettverks-bridger fra Japan lover oss et klokkerent musikksignal, slik at den tilkoblede DAC-en kan skinne ekstra.
Amazon-eide Ring har lansert Always Home Cam, som har en helt unik funksjon: Det er en flygende minidrone som patruljerer hjemmet ditt.
Nytt Omen-tilbehør med Warp Wireless teknologi
Etter å ha trukket tilbake første Sleepbuds på grunn av problemer med batteriene, er det nye propper på vei.
Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!