Nyhet

Sinnsyk oppløsning på 400 Mp

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
forfatter

Du verden. Mens de fleste av oss tenker at 24 megapiksler holder i massevis til det meste, er det alltids mulig å finne kameraer med enda høyere oppløsning. For noen vil alltid ha mer, og 40-50 Mp foretrekkes av blant annet noen landskapsfotografer.

Men hva med 102 MP? Ikke? Fujifilm GFX100 er kanskje det beste kameraet vi har testet, og dersom 102 Mp ikke er nok, så kan det nå ta bilder som settes sammen til hele 4oo Mp.

Jepp. Det gjøres ved at kameraet tar 16 bilder i rask rekkefølge med piksel shift, hvor bildebrikken flyttes av bildestabilisatoren i kameraet, som lagrer 16 bilder i 16-bits råformat.

Det kalles Pixel Shift Multi-Shot, og kameraet lagrer RGB piksel informasjonen i de røde, grønne og blå pikslene hver for seg, noe som skal gi ekstrem fargegjengivelse, i tillegg til ekstrem oppløsning.

Kameraet må oppdateres, men det er gratis og ny fastvare (Firmware Ver. 3:00) kan lastes ned her, så trenger man å laste ned programmet Pixel Shift Combiner, som finnes her både for PC og Mac. Deretter er det bare å finne motiver som fortjener 400 Mp oppløsning.

Pixel Shift Combiner setter sammen de 16 bildene til én 400 Mp DNG-RAW-bildefil, som man kan konvertere til foretrukket filformat i Capture One eller Photoshop.

 

Les alle artikler i 1 måned for 49 kr

Få tilgang alle +artikler samt hele testarkivet.
Ingen bindingstid.
Allerede abonnent?

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.