Sinnsyk oppløsning på 400 Mp

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!
Annonse
Annonse
forfatter

Du verden. Mens de fleste av oss tenker at 24 megapiksler holder i massevis til det meste, er det alltids mulig å finne kameraer med enda høyere oppløsning. For noen vil alltid ha mer, og 40-50 Mp foretrekkes av blant annet noen landskapsfotografer.

Men hva med 102 MP? Ikke? Fujifilm GFX100 er kanskje det beste kameraet vi har testet, og dersom 102 Mp ikke er nok, så kan det nå ta bilder som settes sammen til hele 4oo Mp.

Jepp. Det gjøres ved at kameraet tar 16 bilder i rask rekkefølge med piksel shift, hvor bildebrikken flyttes av bildestabilisatoren i kameraet, som lagrer 16 bilder i 16-bits råformat.

Det kalles Pixel Shift Multi-Shot, og kameraet lagrer RGB piksel informasjonen i de røde, grønne og blå pikslene hver for seg, noe som skal gi ekstrem fargegjengivelse, i tillegg til ekstrem oppløsning.

Kameraet må oppdateres, men det er gratis og ny fastvare (Firmware Ver. 3:00) kan lastes ned her, så trenger man å laste ned programmet Pixel Shift Combiner, som finnes her både for PC og Mac. Deretter er det bare å finne motiver som fortjener 400 Mp oppløsning.

Pixel Shift Combiner setter sammen de 16 bildene til én 400 Mp DNG-RAW-bildefil, som man kan konvertere til foretrukket filformat i Capture One eller Photoshop.

 

Vi setter stor pris på at du leser Lyd & Bilde
for å lese videre.

NYHET - nå kan du betale med Vipps!

Prøv Lyd & Bilde i 30 dager for 29 kr

Få full tilgang til alle +artikler, Nordens største testarkiv, guider, anmeldelser og ukentlig nyhetsbrev. Se flere muligheter her

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Med enda en global strømmeaktør på det nordiske markedet tiltar kampen om strømmeabonnentene.
Strømmeforsterker som kan alt man ber om, og litt til.
Får økt rekkevidde og bedre plass
Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag innsettes USA 46. president, og amerikanerne, verden og den frie pressen, kan legge et fire år langt mareritt bak seg.
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Gjør klar for enda raskere trådløst internett! Netgear Nighthawk RAXE500 er verdens første ruter med Wi-Fi 6E.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?