Følg oss på

Søk etter tester, nyheter og anmeldelser...

Sinnsyk oppløsning på 400 Mp

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Du verden. Mens de fleste av oss tenker at 24 megapiksler holder i massevis til det meste, er det alltids mulig å finne kameraer med enda høyere oppløsning. For noen vil alltid ha mer, og 40-50 Mp foretrekkes av blant annet noen landskapsfotografer.

Men hva med 102 MP? Ikke? Fujifilm GFX100 er kanskje det beste kameraet vi har testet, og dersom 102 Mp ikke er nok, så kan det nå ta bilder som settes sammen til hele 4oo Mp.

Jepp. Det gjøres ved at kameraet tar 16 bilder i rask rekkefølge med piksel shift, hvor bildebrikken flyttes av bildestabilisatoren i kameraet, som lagrer 16 bilder i 16-bits råformat.

Det kalles Pixel Shift Multi-Shot, og kameraet lagrer RGB piksel informasjonen i de røde, grønne og blå pikslene hver for seg, noe som skal gi ekstrem fargegjengivelse, i tillegg til ekstrem oppløsning.

Kameraet må oppdateres, men det er gratis og ny fastvare (Firmware Ver. 3:00) kan lastes ned her, så trenger man å laste ned programmet Pixel Shift Combiner, som finnes her både for PC og Mac. Deretter er det bare å finne motiver som fortjener 400 Mp oppløsning.

Pixel Shift Combiner setter sammen de 16 bildene til én 400 Mp DNG-RAW-bildefil, som man kan konvertere til foretrukket filformat i Capture One eller Photoshop.

 

Full tilgang til Lyd & Bilde for 1 kr

Prøv i en uke og få tilgang til over 6000 tester, alle nyheter, guider og anmeldelser.

Det er ingen bindingstid og du kan si opp når du selv vil. Ønsker du å bestille magasinet? Klikk her Allerede abonnent ?
forfatter
Skrevet av

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Vis kommentarer

Har du noe å tilføye?

Velkommen til Lyd & Bildes kommentarfelt. Vi vil gjerne vite hva du mener. Hold deg til temaet og vær saklig, så slipper vi å moderere innlegg. Andre spørsmål eller synspunkter rettes til redaksjon@lydogbilde.no.

Leave a Reply

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

Redaksjonen anbefaler

Les også

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Fujifilm GFX100 får 400 megapiksler!

Kontakt

Publish AS
Billingstadsletta 19 B
1396 Billingstad
Org. Nr 965 237 186
© 2021 Publish AS

Hold deg oppdatert!

Motta vårt nyhetsbrev:
© 2021 Publish AS - Lyd & Bilde arbeider etter Vær Varsom-plakatens regler for god presseskikk. Som leser har du kun rett til å benytte Innholdet på lydogbilde.no for personlige og ikke-kommersielle formål. Du kan laste ned, linke til og skrive ut Innhold fra lydogbilde.no for private og ikke-kommersielle formål, forutsatt at du henviser til kilden, respekterer eventuelle rettighetsnotiser og/eller -reservasjoner. Du kan ikke bruke Innhold, herunder (men ikke begrenset til) ikoner, for noen andre formål eller på noen andre måter enn de som er uttrykkelig tillatt. NB! Artikler som ligger utenfor plusstjenesten er ≪kjøpt fri≫ av muren av vedkommende produsent/leverandør.