Optikk

Det etterlengtede 50mm objektivet fra Sigma, er på vei til butikkene, og nå er endelig prisen klar.
Annonse
Annonse
forfatter

Sigma 50mm f1.4 DG HSM ble presentert på CES 2014 i Las Vegas i januar, men da var det uvisst hva det skulle koste, og når det kom i salg. Nå vet vi det. Prisen blir 6.995 kr, og det ventes inn i butikkene i slutten av mai.

Det koster altså det samme som Sigmas fine 35mm f1,4, og vil i likhet med det, komme med objektivfatninger for Canon, Nikon, Sony og Sigma speilreflekskameraer.

Objektivet er bygget for maksimal skarphet også på full blenderåpning, og lysstyrken gjør det godt egnet til reise, portretter, miljø og gatefotografering, uansett lysforhold.

Det er relativt stort og tungt med en vekt på 815 gram, og lengde på 10 cm, men det har tross alt 13 linselementer fordelt på åtte grupper. Ni avrundede blenderlameller skal sørge for fin tegning av uskarpe områder – bokeh.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.

Les også

Ryktet sier at Sony WF-1000XM4 er like rundt hjørnet
Etter en fullstendig mislykket forhåndsreservering av den elektriske SUV-en IONIQ 5 tirsdag, var det ingen som kom igjennom og fikk reservert. Hyundai gjør nå et nytt forsøk.
Med radar og 3D-teknologi får du full kontroll med Ring Video Doorbell Pro 2. Men den har en stor ulempe for oss nordmenn.
Razer Kiyo Pro takler både Zoom-møter om dagen og stemningslys i gamingrommet.
Med lanseringen av Star kan Disney+ tilby 300 "nye" film- og serietitler - inkludert Die Hard og Big Sky.
Sony slipper FX3 for håndholdt proffvideo.
Det har ikke vært en god start for IONIQ 5-lanseringen.
Spotify melder at de snart vil øke lydkvaliteten for Premium-abonnenter.
Hyundais elektriske familie-SUV IONIQ 5 får god plass, og setter sikkerhet i fokus. Lyden er fra Bose!
Sammen med Formlabs skal Sennheiser gi ørepropper perfekt tilpasset brukerens ører.
ID.5 blir en kupéversjon av den elektriske familie-SUV-en ID.4.
Den kinesiske elektronikkgiganten har meddelt til sine leverandører, at de må regne med et markant fall i bestillinger av komponenter til smarttelefoner i år.