Nyhet

Sigma fp L får ny bildebrikke med 61 Mp

Det finnes ikke et mindre fullformatkamera enn nye Sigma fp L.

Skrevet av / 26.03.21 - 09:31
Sigma fp L får ny bildebrikke med 61 Mp

Sony har prøvd, men ingen lager et fullformat systemkamera i et mer kompakt format enn Sigma. Deres fp L er en oppdatert versjon med en ny 61 Mp bildebrikke – trolig den samme som i Sony a7r IV, og som før har de har tatt bort søkeren for å få kameraet så lite som mulig.

Det gir kameraet målene 113 x 70 x 45 mm, og med en vekt på 427 gram er det nesten like lite og lett som et kompaktkamera, men med søkeren som er ekstrautstyr, blir det naturligvis større og tyngre.

Kameraet tilhører L-Alliance, som betyr at det kan bruke alle L-objektiver fra Sigma, Leica og Panasonic, og sånn sett er dette et veldig anvendelig kamera.

 

Søkeren EVF-11, som også kan leveres i sett med kameraet, festes på siden og har en 3,7 Mp OLED-søker på innsiden, og er vippbar i 90 grader.

Sigma-kameraet kan ta opp 4K30p video og sende ut 12-bit Cinema DNG som råfil via HDMI til en ekstern opptaker, og det støtter opptakere med Apple ProRes RAW og Black Magic RAW.

Sigma-kameraet er tilgjengelig i april, priset til 25500 kr, 31000 kr med søkeren inkludert, som også kan kjøpes separat for 7100 kr.

 

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Ekstrem portrettele

Fjerde generasjonen av lommedronen

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Scroll to Top