TESTER GUIDER SERIER/FILM HØYTTALERE TV HODETELEFONER HI-FI FOTO BIL & MOBILITET SMARTE HJEM HJEMMEKINO DATA MOBIL GAMING
Nyhet

Sigma 50mm f1.4 DG DN

Ny 50mm i Art-serien fra Sigma

forfatter
Publisert 11.02.23 - 10:00

Den kompakte 50mm f1.4 DG DN i Sigmas Art-serie, er blant deres mest påkostede konstruksjoner. Objektivet bygges i Aizu i Japan, og er utstyrt med blenderring, låseknapp og en programmerbar AFL-knapp. Det er også værtettet med et belegg på frontelementet, som gjør at vanndråper preller av.

Foto Sigma

Innvendig har det 14 linseelementer i 11 grupper. Tre av dem er asfæriske linser og et er et SLD-glasselement, som demper feilbrytninger, astigmatisme og krumming.

Sigma har laget objektivet for speilløse fullformatkameraer, og det kan leveres med bajonettfatning for Sony-kameraer, Sigmas egne kameraer, og med L-fatning for Panasonic og Leicas fullformatkameraer.

Foto Sigma

Det er også utstyrt med Sigmas HLA lineær fokusmotor (High-response Linear Actuator), som er konstruert med et dobbeltsidig asfærisk linseelement, som skal gi ekstremt rask og mer presis autofokus.

Sigma-objektivet har 11 avrundede blenderlameller, og er bare 11 cm langt. Det veier 660/670 gram, og har 72 mm filterfatning. Nærgrensen er oppgitt til 45 cm, og minste blender er f16.

Prisen er oppgitt til 10990 kr.

Foto Sigma

 

Vil du lese hele artikkelen? Logg inn eller bli medlem av LB+. Med LB+ får du tilgang til ALT innhold på lydogbilde.no

Legg igjen en kommentar

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
MSI RTX 40: Nye prisbelønte serier av bærbare datamaskiner Ta spranget til et helt nytt nivå med de nye grafikkortene i GeForce RTX 40-serien og 13. generasjon Intel® Core™-prosessorer.
lbpluss
Telezoom til Leica SL Relativt prisgunstig zoom for naturfotografer.
lbpluss
Drone for Reels-videoer En liten detalj skiller DJI Mini 3 fra andre droner.
lbpluss
Dette objektivet gir ekte kinofilm Hvordan får Hollywood-filmer det dramatiske og kinematografiske utseendet sitt? Svaret ligger i anamorfotiske objektiver. Dette fra Sirui har dessuten mange råd til.
lbpluss
Lyssterkt portrettobjektiv til Fujifilm Samyang presenterer objektivet Fujifilm mangler.
lbpluss
Glimrende videokamera til proffer Blackmagic Pocket Cinema Camera 6K G2 er et fabelaktig kamera for seriøse filmskapere. Men er det ikke litt for tett opp mot storebror – også i pris?
Følg Lyd & Bilde