Semiproft lommekamera

Med det lille X70 har Fujifilm laget et diskret lommekamera for entusiastene.

Skrevet av / 15.01.16 - 08:29
Semiproft lommekamera

Tokyo 15. 01. 2016:

Visst ser det ut som et kompaktkamera, og det er er det også, men Fujifilm X70 er en mellomting mellom et kompaktkamera som X30 og proffkompakten X100T.

Prisen havner også midt i mellom. 6999 kr skal det koste, og X70 kommer i sort eller sølv i februar 2016.

Da får man et virkelig lite kamera for reise og gatefoto, som har en praktisk vippbar 7,6 cm pekeskjerm med 1 Mp oppløsning, og en relativt lyssterk 18mm vidvinkel med f2,9 som største blender. Med Fujis kritikerroste 16 megapiksler X-Trans II bildebrikke, tilsvarer brennvidden en 28mm vidvinkel. Akkurat som på Leica Q, uten sammenligning forøvrig. Nærgrensen er forresten bare 10 cm.

Det kommer også en separat optisk søker som kan monteres i blitsskoen – VF-X21 – og en vidvinkelkonverter som reduserer brennvidden til 21mm – WCL-X70. Trenger man smalere brennvidde, er det mulig å velge 35 og 50mm digitalt i kameraet, med beskjæring av bildeflaten og følgelig redusert oppløsning.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har ikke innebygget søker, men er ellers veldig likt det større X100T, med manuell fokusring, blenderring og analoge kontroller.

Det har også fått auto-bryteren som vi så først på X-T10, som umiddelbart bytter til full eksponeringsautomatikk, og kameraet har innebygget blits.

Autofokusen skal også være kjapp med 0,1 sekunds reaksjonstid, og X70 har Fujis hybridfokus med 49 av 77 valgbare fokuspunkter med utvidbart søkefelt og fokussporing.

Skuddtakten med kontinuerlig autofokus, er oppgitt til meget respektable 8 bilder/s.

Av annet som er verdt å nevne, finner vi HD-video opp til 36 Mbps datastrøm, maks 51200 ISO-følsomhet og Fujfilms velfungerende filmsimuleringer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Lasse Svendsen
(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

Vil du lese hele artikkelen?

Med LB+ Total får du tilgang til ALT innhold på Lyd & Bilde og L&B Home.

Allerede abonnent? Logg inn her

  • LB+ Total i 30 dager
    Kun 49,-

    Fornyes etter 30 dager, ingen bindingstid.

  • LB+ Total i 12 Mnd
    Kun 149,- mnd

    Du sparer 288 ,-

Ønsker du kun tilgang til Lyd & Bilde eller L&B Home?

Klikk her for å bestille tilgang til Lyd & Bilde.

Klikk her for å bestille tilgang til L&B Home.

Retrokamera i fullformat

Verdens dyreste 50mm

Kamera for tøffinger

Mye mer enn bare en oppdatering

Løser problemet med mellomformatkameraer

Polaroid instant-kamera med autofokus

Scroll to Top