Semiproft lommekamera

Med det lille X70 har Fujifilm laget et diskret lommekamera for entusiastene.
Annonse
Annonse
forfatter

Tokyo 15. 01. 2016:

Visst ser det ut som et kompaktkamera, og det er er det også, men Fujifilm X70 er en mellomting mellom et kompaktkamera som X30 og proffkompakten X100T.

Prisen havner også midt i mellom. 6999 kr skal det koste, og X70 kommer i sort eller sølv i februar 2016.

Da får man et virkelig lite kamera for reise og gatefoto, som har en praktisk vippbar 7,6 cm pekeskjerm med 1 Mp oppløsning, og en relativt lyssterk 18mm vidvinkel med f2,9 som største blender. Med Fujis kritikerroste 16 megapiksler X-Trans II bildebrikke, tilsvarer brennvidden en 28mm vidvinkel. Akkurat som på Leica Q, uten sammenligning forøvrig. Nærgrensen er forresten bare 10 cm.

Det kommer også en separat optisk søker som kan monteres i blitsskoen – VF-X21 – og en vidvinkelkonverter som reduserer brennvidden til 21mm – WCL-X70. Trenger man smalere brennvidde, er det mulig å velge 35 og 50mm digitalt i kameraet, med beskjæring av bildeflaten og følgelig redusert oppløsning.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har ikke innebygget søker, men er ellers veldig likt det større X100T, med manuell fokusring, blenderring og analoge kontroller.

Det har også fått auto-bryteren som vi så først på X-T10, som umiddelbart bytter til full eksponeringsautomatikk, og kameraet har innebygget blits.

Autofokusen skal også være kjapp med 0,1 sekunds reaksjonstid, og X70 har Fujis hybridfokus med 49 av 77 valgbare fokuspunkter med utvidbart søkefelt og fokussporing.

Skuddtakten med kontinuerlig autofokus, er oppgitt til meget respektable 8 bilder/s.

Av annet som er verdt å nevne, finner vi HD-video opp til 36 Mbps datastrøm, maks 51200 ISO-følsomhet og Fujfilms velfungerende filmsimuleringer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *

 

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Annonse
Annonse

Les også

Skoda Enyaq iV har ankommet Norge, hvor 25 biler skal turnere rundt hos forhandlere frem til slutten av februar. Løp og se den!
I dag har den nye kompakt-suven Mercedes-Benz EQA offisiell verdenspremiere. Se video fra lanseringen her!
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Nikolaj Coster-Waldau har hovedrollen i kommende dansk Netflix-film.
En gang var jakten på den beste lyden hobbyen til de fleste unge menn. Nå foretrekker de fleste å nyte musikk som bakgrunns-underholdning. De gamle dagene kommer aldri tilbake. Men nåtiden er likevel ikke så ulik fortiden.
Netflix har sikret seg Gal Gadots neste film.
Så mye lyd som mulig fra små kabinetter
Under CES 2021 viste Razer frem en gamingstol med utrullbar OLED-skjerm! Har den massasje også?
De mest eksklusive surroundprosessorene fra Lyngdorf og Steinway, nemlig MP-60 og P300, får endelig videokort av siste skrik. Blant annet 8K.
Tidligere medarbeidere beskylder Huawei for diskriminering og for å blande seg inn i deres privatliv.
4K laserprojektorer har til nå vært fryktelig dyre, men det akter LG å gjøre noe med.
Ni nye kinesiske techselskaper er nå blokkert for amerikanske investorer.
Samsung har fornyet sine flaggskip. Nå endelig med romkorreksjon – og Airplay 2.
Lotus og Alpine skal utvikle en elektrisk superbil
Kan dette bli det neste store innen billyd?