Search
Generic filters

Semiproft lommekamera

Med det lille X70 har Fujifilm laget et diskret lommekamera for entusiastene.

Tokyo 15. 01. 2016:

Visst ser det ut som et kompaktkamera, og det er er det også, men Fujifilm X70 er en mellomting mellom et kompaktkamera som X30 og proffkompakten X100T.

Prisen havner også midt i mellom. 6999 kr skal det koste, og X70 kommer i sort eller sølv i februar 2016.

Da får man et virkelig lite kamera for reise og gatefoto, som har en praktisk vippbar 7,6 cm pekeskjerm med 1 Mp oppløsning, og en relativt lyssterk 18mm vidvinkel med f2,9 som største blender. Med Fujis kritikerroste 16 megapiksler X-Trans II bildebrikke, tilsvarer brennvidden en 28mm vidvinkel. Akkurat som på Leica Q, uten sammenligning forøvrig. Nærgrensen er forresten bare 10 cm.

Det kommer også en separat optisk søker som kan monteres i blitsskoen – VF-X21 – og en vidvinkelkonverter som reduserer brennvidden til 21mm – WCL-X70. Trenger man smalere brennvidde, er det mulig å velge 35 og 50mm digitalt i kameraet, med beskjæring av bildeflaten og følgelig redusert oppløsning.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

Kameraet har ikke innebygget søker, men er ellers veldig likt det større X100T, med manuell fokusring, blenderring og analoge kontroller.

Det har også fått auto-bryteren som vi så først på X-T10, som umiddelbart bytter til full eksponeringsautomatikk, og kameraet har innebygget blits.

Autofokusen skal også være kjapp med 0,1 sekunds reaksjonstid, og X70 har Fujis hybridfokus med 49 av 77 valgbare fokuspunkter med utvidbart søkefelt og fokussporing.

Skuddtakten med kontinuerlig autofokus, er oppgitt til meget respektable 8 bilder/s.

Av annet som er verdt å nevne, finner vi HD-video opp til 36 Mbps datastrøm, maks 51200 ISO-følsomhet og Fujfilms velfungerende filmsimuleringer.

(Foto: Produsenten)
(Foto: Produsenten)

forfatter

Lasse Svendsen

(f. 1965): Ansvarlig redaktør. Lasse har jobbet for Lyd & Bilde siden 1999. Han har også skrevet om foto for magasinet Fotografi, om hi-fi i bladet Audio Video, og har erfaring som biljournalist i bladet Drive. Det hele startet i 1980 med en Garrard platespiller, en Tandberg receiver og Jamo høyttalere, Han har også lang erfaring fra hi-fi-bransjen, og skriver i dag mye om hi-fi, foto, computere, lyd, men også om bil.
Kommenter

Legg igjen en kommentar

Les også

Med optiske brytere i stedet for mekaniske skal Roccat Vulcan Pro tastaturer være hele 40 ganger raskere enn konkurrentene.
Blir Canons billigste pro-videokamera.
Skal forbedre lyden betydelig med ny teknologi.

Aktuelle tilbud

Prisguiden.no er en kommersiell partner av lydogbilde.no. De leverer prisvarsling, produktinformasjon og oppdaterte priser.
Samsung Galaxy S20 Fan Edition kan være den perfekte kombinasjonen av spesifikasjoner og pris.
– Det eneste raskere enn Ludicrous er Plaid.
Men Volkswagen holder fortsatt tett om mulighetene for oppgradert lyd!
Panasonic starter utrullingen av sin første Android-TV i november!
Så er det offisielt. OnePlus lanserer sin neste mobil om tre uker.
Kun 50 par, og de blir ikke akkurat billige.
I tillegg til Elite 85t slipper Jabra aktiv støydemping til den eksisterende Elite 75t.
I dag slipper Netflix traileren til sin første norske originalfilm: Kadaver.
Med Netatmo Smart Videoringeklokke ser du hvem som ringer på og kan snakke med dem fra hvor som helst.
Bestill og spesifiser din egen Mustang Mach-E. Pris fra 412.000 kroner, mulighet for firehjulstrekk og rekkevidde opptil 610 km.
Snart får vi nordmenn nok en strømmetjeneste å velge imellom.
En mer kompakt og billigere modell av Sony Xperia 1 II. Men med nesten alle de samme spesifikasjonene.